loader
2017

2017 – Green My School popular in Londen

Na het onderzoek over fijnstofreductie door hedera hagen, in samenwerking met de Universiteit van Staffordshire, werd er met de afdeling Landschapsarchitectuur gesproken over luchtkwaliteit in Engelse steden. Met vergroening en luchtkwaliteit als hoogste prioriteit bij Mobilane, werd het bedrijf gekozen om de Kant & Klaar Hagen met hedera te leveren aan een Green My School project, dat werd gelanceerd op een basisschool in Sheffield. Bij Hunters Bar zijn de schermen geplant als eerste verdedigingslinie tegen luchtvervuiling in de #GoGoGreen-campagne van de school.

Luchtvervuiling en bestrijding

De school begon in 2017 onderzoek te doen naar de luchtverontreinigingsniveaus en hun bestrijdingsmethoden, toen ze het schokkende nieuws ontdekten dat de maandelijkse gemiddelden van stikstofdioxide (NO2) op hun eigen schoolplein in een periode van twee jaar twee keer de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hadden overschreden. Ze zamelden geld in met verschillende acties, om een gezondere omgeving voor de kinderen te creëren door middel van een zogenaamde vervuilingsbarrière.

De vervuilingsbarrière bestond uit drie lagen. Vijftig groene schermen van klimop, geleverd door Mobilane en gesponsord door supporters uit de hele stad, vormden de eerste verdedigingslinie; deze hadden als doel de hoeveelheid NO2-gassen die de speelplaats bereiken te verminderen door het af te vangen. De middelste laag bestaat uit plantensoorten die zijn geselecteerd vanwege hun vermogen om fijnstofdeeltjes in de lucht te verminderen; zoals coniferen en bamboe. De derde en laatste laag, de binnenste laag, die het eerst door kinderen werd gezien, was ontworpen met behulp van struiken en kruidachtige planten die de esthetiek van de speelplaats aanvulden.

Het project Green My School kreeg veel aandacht van nationale en lokale nieuwszenders en haalde zelfs de BBC. Hierna zouden nog veel scholen het voorbeeld volgen.

START YOUR PROJECT HERE
PROJECT ADVICE