loader
2012

2012 – Ontstaan indoor plantwanden & LivePictures

Het bouwen met natuurlijke elementen en het naar binnen halen van de natuur werd steeds populairder en bleek meer te zijn dan enkel een trend. Biofilisch ontwerp, ook wel biophilic design, streeft ernaar een mensgerichte benadering met een natuurlijke invalshoek te combineren, om inspirerende en rustgevende ruimtes te creëren. Het concept komt van de term biofilie, die verwijst naar de menselijke neiging tot interactie met andere levensvormen. In design betekent het een gevoel van harmonie creëren tussen je huis en de wereld daarbuiten en het is een van de grootste interieurgebruiken van de afgelopen jaren. Plantwanden maken hier een belangrijk deel van uit, aangezien het een ruimtebesparende oplossing is voor meer groen in een ruimte.

Vraag naar indoor plantwanden stijgt

Nu bekend was dat Mobilane een systeem had dat gevels kon vergroenen, kwam ook al snel de vraag naar een systeem voor binnenshuis. Mobilane is met verschillende interieurbeplanters rond de tafel gaan zitten om de behoeften in kaart te brengen van zowel de partners als de eindklant. Zo kwam er na een specifieke sessie met dealers uit, dat er behoefte was aan een systeem zonder stroom of pomp. Iets dat men zelf handmatig water kon geven en dat minimaal 5 tot 6 weken zelfvoorzienend kon zijn, i.v.m. onderhoud en verzorging bij bedrijven. Toen er bij de brainstormsessie ook interieurdesigners betrokken werden, kwam eruit dat het nieuwe systeem ook als onderdeel van het interieur moest kunnen worden gezien. Zo ontstond de eerste officiële LivePicture van 72 bij 72 cm groot. Dit systeem had een cassette met 9 aparte cups waar planten in konden worden geplaatst. Het was vooral geschikt voor kantoren en scholen.

 

 

Van cups naar sleuven

Al snel diende het eerste punt van verbetering zich aan. Deze eerste LivePictures konden niet naar alle continenten worden gestuurd i.v.m. het substraat. Daarom werd er gekozen voor een nieuw design, waardoor dit probleem verholpen kon worden. Alle landen konden nu zelf de voedingsbodem toevoegen.
Het volgende euvel wat het Mobilane team tegenkwam was dat er te weinig ruimte in de cups was. Temperatuurverschillen kunnen beter gedragen worden wanneer er meer volume is. Daarom besloot men de 9 cups te veranderen in 3 sleuven. Hierdoor kreeg men meer flexibiliteit met inplanten en meer volume.

 

START YOUR PROJECT HERE
PROJECT ADVICE