loader
2021

2021 – Introductie nieuwe generatie groene gevelsysteem

In 2021 is MobiPanel geïntroduceerd. Dit unieke modulaire, groene gevelsysteem is speciaal ontwikkeld om toekomstbestendig en duurzaam bouwen nog toegankelijker te maken. In 2007 waren er binnen de R&D afdeling al ideeën om een 3.0 versie van de LivePanel voor outdoor te maken. Sommige planten in de buitenwanden bleken meer ruimte nodig te hebben. Zeker de wortels van inheemse planten, die toch wat dieper en breder groeien, vroegen om een ander systeem. Innovatie zit bij Mobilane in het DNA. Als sinds de oprichting van het moederbedrijf Darthuizer Groep is het optimaliseren van producten en diensten belangrijk geweest.

De wens was om een groen gevelsysteem te creëren dat uit meer gerecyclede materialen bestaan en die langer meegaan. Circulariteit was key bij de ontwikkeling van MobiPanel. Dit heeft dan ook effect gehad op elke fase, van ontwerp en materiaalkeuze tot productie, montage, gebruik en hergebruik. MobiPanel is grotendeels gemaakt van hoogwaardige materialen die te recycleren zijn. Uniek is dat MobiPanel eenvoudig demontabel en remontabel is. MobiPanel kan dus eenvoudig op een andere locatie worden hergebruikt en is daarmee een circulaire groene gevel voor een groene toekomst.

 

Magnelis staal

De profielen zijn gemaakt van Magnelis staal. Dit is zeer hoogwaardig staal en extreem corrosiebestendig. Hiermee kan een langere levensduur van het product en de gevel worden gegarandeerd. Het systeem is zowel horizontaal als verticaal te monteren en is handig en lichtgewicht, wat de installatie gemakkelijk maakt. Deze draagconstructie biedt ruimte aan plantcassettes met sleuven voor volgroeide planten. Omdat er meer ruimte voor de planten is, kunnen er ook variërende potmaten gekozen worden. Kortom: een systeem met vele toepassingsmogelijkheden.

Lichtgewicht systeem met veel grondbuffer. Een plant heeft genoeg grond nodig waarin de micro-organismen gezond blijven. Veel planten krijgen wel water maar de micro-organismen in de grond gedijen minder goed, waardoor ze alsnog ziek worden of sterven. De cassettes van het MobiPanel systeem zijn zuurstof doorlatend. Het creëert  een soort microklimaat in een sleuf. De bewatering van de planten verloopt middels capillaire werking. Op deze manier worden alle planten gelijkmatig van water voorzien en ontstaan er geen waterbanen. Het voldoet aan brandklasse B-s2, d0. Bekijk hier de productievideo van Magnelis staal.

START YOUR PROJECT HERE
PROJECT ADVICE