loader
1977

Koninklijke onderscheiding Louis Ilsink

Op 10 juli 1977 verkreeg Louis Ilsink een koninklijke onderscheiding. Hiervoor bracht toentertijd Koningin Beatrix in 1978 een bezoek aan de kwekerij.

Meerdere awards en erkenningen

Het bedrijf heeft verschillende prijzen gekregen voor de kwaliteit van de onderneming. In 1983 won de kwekerij de Gouden Roos. Daarna nogmaals in ‘84, ‘85, en ’86. De kwekerij ontving de ‘Doorenbospenning’ in 1987. Dit is een onderscheiding van de Nederlandse Dendrologische Vereniging. Omdat men als kwekerij de vorm- en leibomen geïntroduceerd had, ontvingen ze tevens de Tuinbouw ondernemingsprijs in 1995.

 

Vernoeming Guiness Book of Records

In 1995 had de gemeente in Den Haag plannen voor verbouwing. Dit betekende dat een grote kastanje ‘in de weg’ stond. Omzagen wilde de gemeente liever niet doen maar verplaatsen leek vrijwel onmogelijk. Guido Ilsink besloot ervoor te gaan. De voorbereiding kostte twee jaar. Het ging om een kastanje van 10 bij 10 meter. De boom moest eerst aan 1 kant diep uitgegraven worden. Een boom vormt nieuwe haarwortels in zijn kluit en dit proces duurde een jaar. Daarna kon de andere kant uitgegraven worden en kon de boom daar nieuwe haarwortels vormen. Tillen met een kraan was onmogelijk. Middels een speciale techniek, met kettingen en zware platen onder de kluit, is de boom uiteindelijk verschoven naar zijn nieuwe standplaats enkele tientallen meter verderop. En zo verplantte Darthuizer Groep in 1996 op het Malieveld de grootste boom die ooit in de wereld werd verplant en kreeg hiervoor een vernoeming in het Guiness Book of Records.

 

START YOUR PROJECT HERE
PROJECT ADVICE