loader
2015

2015 – Aankoop Productielocatie DartPlant te Bemmel

De kwekerij in Leersum ligt tegen een natuurgebied aan. Om deze reden kon de Darthuizer Groep niet uitbreiden op die locatie. Omdat men plannen had om te verhuizen, werd er niet gemoderniseerd. Vader en zoon Ilsink beseften dat de toekomst bij de innovatieve groenoplossingen als hagen en wanden lag en besloten daarom om een locatie te gaan zoeken die bij deze toekomstvisie paste.

Het bedrijf had inmiddels verschillende producten met kamerplanten in het assortiment, zoals de LivePicture en LivePanel, en daarvoor hadden ze verwarmde kassen nodig. Ook wilden ze met verschillende klimaatzones werken, om geen energie te verspillen aan planten die de warmte niet nodig hebben. Ook moest er ruimte zijn voor de Kant & Klaar Hagen en de Bloembaskets van Oase Lease.
Een pand dat precies aan deze wensen voldeed was toevallig in Bemmel te koop. De kas werd ontwikkeld in samenwerking met Wageningen University Research. Het was een zeer moderne en duurzame kas voor die tijd.

Samenwerking sociaal werkvoorzieningsschap

Ondernemen met een maatschappelijke missie was en is nog altijd, een van de doelen van Mobilane. De kassen in Bemmel bieden daarom werkgelegenheid aan ruim 200 collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt. De competenties van mensen worden hier centraal gesteld voor het vinden van een passende en zo regulier mogelijke werkplek.
De klimaatzones voor de jonge planten worden verwarmd met energie uit een duurzame energiemix. Voor het bewateren van de planten maakt Mobilane gebruik van het opgevangen regenwater uit een collectieve waterplas. Dit water wordt gebruikt voor het gesloten teeltsysteem. Het teveel aan gietwater dat niet wordt opgenomen door de planten wordt hergebruikt. In de kas wordt gebruikgemaakt van biologische bestrijding. Schadelijke organismen worden bestreden met hun natuurlijke vijanden. De gebruikte middelen zijn getest op veiligheid, effectiviteit en brengen geen schade aan het milieu. Lees hier meer over duurzaamheid.

 

START YOUR PROJECT HERE
PROJECT ADVICE