loader
1993

1993 – Oprichting Oase Lease

Wat begon als een hobby voor Guido Ilsink, groeide uit tot een florerend bedrijf dat marktleider is in het het creëren van een bloeiende beleving in steden en dorpen. 

Guido Ilsink zag begin jaren ’90 een bak met bloemen die verkocht was aan de lokale gemeente. Met zijn kennis van groen besefte Ilsink dat dit veel opslagruimte zou kosten in de winter. Ruimte die gemeenten niet altijd hebben. Dat bracht hem op het idee om bloembakken aan gemeenten in heel Nederland te gaan leasen.
Guido Ilsink: “Het was begonnen als hobby – Ik vond het leuk om NL te gaan bebloemen.” Ilsink zou het gaan proberen met 50 piramides inclusief onderhoud. Van dit aantal bleef hij in het eerste jaar met 40 stuks zitten. Daarop besloot hij ze gratis te gaan neerzetten bij gemeenten. Om de zoveel tijd belde hij dan om ze te vertellen dat ze de bloemen buiten water moesten gaan geven.

Het ontstaan van een nevenbedrijf

Uiteindelijk sloeg het concept aan en wilden de gemeenten hun vrolijke bloembakken niet meer kwijt. De kweek voor de bloemen werd indertijd ondergebracht bij Licom N.V. , een sociale werkplaats in Limburg. Op het hoogtepunt stonden hier 3.500 geraniumpiramides. Het watergeven gebeurde met eigen auto’s. Het bedrijf kon het wagenpark jaarrond inzetten. Ze  hadden 10 grote trailers in hun bezit voor de kwekerij, die in de zomer tussen juni en september stilstonden.

Ontstaan Hanging Baskets

Na een bezoek aan Engeland, rond het jaar 2000, was Guido Ilsink geïnspireerd door de bloembakken aan de lantaarnpalen daar. Met het R&D team ontwikkelde hij plantenbakken die zowel aan brugleuningen als aan lantaarnpalen gehangen konden worden, hanging baskets genaamd. Inmiddels is Oase Lease uitgegroeid tot marktleider in het creëren van een groene beleving in steden en dorpen. Hiervoor maken ze gebruik van innovatieve, fleurige hangingbaskets, bloemzuilen en bloembakken. Opdrachtgevers worden geheel ontzorgd met het unieke ‘All-in concept’. Denk daarbij aan de totale uitvoering van een duurzame teelt tot het watergeven.

 

Naamsverandering naar ‘Darthuizer Groep’

Door het ontstaan van een aantal nevenbedrijven zoals Oase Lease, DartProductie en later ook Mobilane en MobiCare, werd er in 1998 gekozen voor de overkoepelende naam ‘Darthuizer Groep’.

START YOUR PROJECT HERE
PROJECT ADVICE