Green My School

Green My School

Mobilane helpt door het plaatsen van planten in en rondom schoolpleinen en klaslokalen.

Het inademen van schone lucht zou voor elk kind normaal moeten zijn, helaas is dit niet het geval. Een slechte luchtkwaliteit op scholen zorgt onder andere voor concentratieproblemen en vermoeidheid. Mobilane werkt mee aan een schonere lucht met het GreenMySchool project, met de Mobilane oplossingen kan elke school de luchtkwaliteit verbeteren. Het is mogelijk om het project (deels) te financieren met behulp van subsidies van de overheid. Ook met deze procedure helpen wij u graag verder.

ZUIVER OOK DE LUCHT OP MIJN SCHOOL

Start aanvraag direct

Een gezonde keuze voor het schoolplein

Uit onderzoek is gebleken dat de Mobilane Kant & Klaar Haag Hedera helix Woerner, beter bekend als Klimop, tot wel 60% van de concentraties stikstofdioxide en (ultra)fijnstof afvangt. De Hedera blijft het hele jaar groen en produceert continu nieuwe bladeren. De groeiende hoeveelheid bladoppervlak is een belangrijk voordeel als het gaat om het realiseren van de opnamen van fijnstof uit de lucht. De grotere deeltjes blijven op het blad liggen tot de regen ze eraf spoelt, ultra kleine deeltjes zijn zo klein dat ze als gasdeeltjes in de huidmondjes van het blad terechtkomen.

De gevolgen van fijnstof

De grootste bronnen van luchtverontreiniging zijn verkeer en industrie, waardoor fijn stof, stikstofdioxide en ozon (smog) de lucht vervuilen. Het grove stof is het gevolg van mechanische processen en opwaaiend stof, het ultra fijnstof komt van verbrandingsprocessen zoals auto’s. Juist het ultra fijnstof is het schadelijks en kan via de longen diep het lichaam binnendringen en schade inrichten. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ademt ruim 90 procent van alle kinderen onder de vijftien jaar wereldwijd dagelijks lucht in die zo vervuild is dat het hun gezondheid in gevaar kan brengen. Kinderen zijn kwetsbaarder voor vervuilde lucht doordat ze sneller ademen.

Een groener klaslokaal is een gezonder klaslokaal

Het is belangrijk dat de plek waar kinderen jarenlang een groot gedeelte van de dag doorbrengen ook een veilige en gezonde plek is. Gemiddeld halen we zo’n 20.000 keer per dag adem. Spelende en rennende kinderen vaak nog meer. Op scholen verblijven kinderen een groot gedeelte van de dag binnen. Als de binnenlucht schoon is en voldoende zuurstof bevat, kunnen kinderen beter spelen en leren. Een slechte luchtkwaliteit op scholen zorgt onder meer voor concentratieproblemen, vermoeidheid en een snellere verspreiding van ziektekiemen.

Voordelen van groen voor kinderen

  • Planten beïnvloeden het welzijn van kinderen
  • Gezond (binnen)klimaat door zuurstofproductie en daling van de luchtvochtigheid
  • Kinderen worden creatiever en hebben minder stress
  • Kinderen worden rustiger en hun concentratievermogen gaat omhoog
  • Er ontstaat een veilige omgeving waarin minder gepest wordt

 

LivePicture GO in de klas

Met LivePicture GO voegt u op een speelse wijze verticaal groen toe aan jouw leef-, leer-, of werkomgeving. U hoeft niet eens groene vingers te hebben voor de verzorging van de planten, de leegmelder geeft aan wanneer het waterreservoir gevuld mag worden. De watervoorraad is voldoende om de planten ± 4 weken van water te voorzien. De planten overleven dus met gemak de herfst-, of meivakantie.

Mobilane LivePicture GO de 10 voordelen van planten in huis

‘‘luchtvervuiling belemmert de groei van de hersenen van kinderen en beïnvloedt hun gezondheid op meer manieren dan we dachten’’ - maria neira, who-directeur volksgezondheid en milieu

LivePicture GO

Planten schilderij voor in de klas

BEKIJK PRODUCT

Mobilane Kant & Klaar Haag

Een groen en gezond schoolplein

BEKIJK PRODUCT

LivePanel PACK

Alles-in-1 groene wandsysteem voor in de aula

BEKIJK PRODUCT

Kant & klaar haag Hedera helix Woerner

Een natuurlijke afscheiding is veel mooier dan een lelijke muur of schutting en ook nog gezonder voor de leerlingen!

De Mobilane Kant & Klaar Haag is verkrijgbaar met verschillende soorten beplanting en in verschillende afmetingen. Zo kan er gekozen worden uit een haag van Hedera helix Woerner , een winterharde donkergroene klimop die bladhoudend is, waarvan de bladeren variëren qua bladvorm. Een andere keuze met meer kleur is de Pyracantha Dart’s Red, een winterharde vuurdoorn.

Wilt u samen met ons bijdragen aan een gezondere omgeving bij scholen? Bekijk de mogelijkheden en dan gaan we samen aan de slag!

Mobilane Header Kant en Klaar hagen vergroen mijn school 4

 

Mobilane Kant & Klaar Haag Hedera helix Woerner

De groene hagen van Mobilane dragen bij aan een betere luchtkwaliteit, onderzoek wijst uit dat op plekken waar de Mobilane Kant & Klaar hagen staat 40 tot 60% minder luchtverontreiniging plaatsvindt ten opzichte van andere groene haag aanbieders. Grootschalig onderzoek is nodig om de resultaten te valideren, maar de eerste resultaten zijn zeer positief en overtreffen elke verwachting.

Dowload hier de volledige whitepaper met de vroegtijdige bevindingen: Mobile Green Screen Atkins PM10 Research

Vlaardingen, Nederland

Een groene en gezonde speel- en leeromgeving

‘‘De groene gevels zorgen voor een natuurlijke omgeving rondom de speelplaats. Naast alle voordelen van groen zoals isolatie van de gevel, verbetering van de akoestiek, afvang van fijnstof en stimuleren van de biodiversiteit bieden de groene gevels ook een educatieve waarde aan de kinderen.’’

Bekijk Dit Project

Londen, Verenigd Koninkrijk

Een groene school in hartje Londen

‘‘De kinderen genieten van schonere lucht, de biofiele voordelen en hun interesse in de natuur is gewekt. Ze leren zo manieren waarop planten kunnen helpen en bijdragen aan een gezonde leeromgeving. Dat alles zorgt ervoor kinderen beter presteren in omgevingen met groen. ’’

- Bekijk Dit Project

Sutton, Londen, Verenigd Koninkrijk

Een levende muur van Mobilane Kant & Klaar Hagen op Robin Hood School

‘‘Ik hou van de verscheidenheid aan planten, de kruiden, en de insectendozen trekken nu al de aandacht van kinderen – de insecten zullen ongetwijfeld spoedig volgen! ’’

- Robin Hood Junior School hoofdonderwijzeres Elisabeth Broers Bekijk Dit Project

Walthamstow, Londen, Verenigd Koninkrijk

Mobilane Kant en Klaar Hagen verbeteren de luchtkwaliteit op schoolpein van Wathamstow basisschool.

‘‘Dit is de eerste stap van de school om een gezondere, schonere leef-, leer- en speelomgeving te bieden voor de kinderen, personeel, ouders en bezoekers. De Mobilane Kant en Klaar Hagen vangen fijnstof af en produceren zuurstof.’’

Bekijk Dit Project