FAQ

 • Mobilane Kant & Klaar Haag
 • MobiRoof
 • WallPlanter
 • LivePanel Indoor
 • LivePanel Outdoor
 • LivePanel PACK
 • LivePicture
 • LiveDivider
 • LivePicture GO
 • NoiStop

Mobilane Kant & Klaar Haag

Van welk materiaal is de Mobilane Kant & Klaar Haag gemaakt?
Dit gepatenteerde systeem van Mobilane bestaat uit een metalen raster dat geheel begroeid is met planten. Deze planten staan in potgrond in een biologisch afbreekbare kokosplano bak, welke in een omzetting aan de onderzijde van het raster is geplaatst. Het kokosplano wordt gevormd door kokosvezels welke bij een gehouden worden door een natuurlijke latex. 

Hoeveel hagen en palen heb ik nodig?
De Kant & Klaar Haag elementen met klimop zijn 120 cm breed. De benodigde palen om de haag te stabiliseren hebben verschillende afmetingen: ijzeren paal Ø 4,8 cm; houten paal: 5,9 x 5,9 cm. Tussen de palen en de haagelementen ca. 3 cm ruimte laten zodat de klimop niet verdrukt wordt tussen raster en paal. Voor de bovengenoemde paalmaten dient een hart-op-hart afstand aangehouden te worden van 130 – 132 cm. 

Kan ik zelf mijn Mobilane Kant & Klaar Haag plaatsen?
De Mobilane Kant & Klaar Haag is eenvoudig te plaatsen. Graaf een plantsleuf van minimaal 40×40 cm (voor een haag van 120 x 180). Plaats de palen op een onderlinge afstand van circa 125 cm (max 130 cm).

Voor de bevestiging van de hagen aan de palen zijn door Mobilane speciale beugels ontwikkeld. 

Bekijk de installatiehandleiding voor een volledige beschrijving en uitleg. 

Wanneer moet ik de Mobilane Kant & Klaar Haag snoeien?
Afhankelijk van hoe breed u de haag wilt hebben, kunt u de haag één à twee keer per jaar snoeien. De beste snoeimaanden zijn april/mei en september/oktober. Zo kunnen de nieuwe scheuten nog voor de winter uitgroeien en afharden. U dient alleen de nieuwe scheuten te snoeien.

Heeft de Mobilane Kant & Klaar Haag bemesting nodig?
Het is noodzakelijk de klimop hagen regelmatig te bemesten zodat deze goed groeien en de bladeren mooi gevormd blijven. Het geniet de voorkeur om meststoffen te gebruiken die langzaam vrijkomen. Minstens één maal per jaar in het voorjaar bemesten. Bij aanplanting/plaatsing vóór 15 augustus moet u één maand na de plaatsing de haag bemesten. Bij latere aanplant de haag pas in het voorjaar bemesten.

Is de Mobilane Kant & Klaar Haag bestendig tegen vorst?
Bij extreem lage temperaturen, schrale wind of grote temperatuurswisselingen kan de haag zijn blad loslaten om uitdroging te voorkomen. In het voorjaar zal de plant op deze plaatsen nieuw blad ontwikkelen. 

MobiRoof

Wat is MobiRoof?
Mobiroof is een kant en klaar extensief dakbegroeningssysteem met sedumbeplanting. Het is met name geschikt voor daken waarop doorgaans niet gelopen wordt. Mobiroof is een systeem met cassettes. De cassettes zijn gecultiveerd met meerdere soorten Sedum (onder andere Album, Spurium, Acre en Reflexum). De cassette is gevuld met watervasthoudend substraat. 

Is MobiRoof geschikt voor alle daken?
Mobiroof is toepasbaar op vlakke daken en daken met een hellingshoek tot 20% (10 graden). Boven 20% moeten extra maatregelen getroffen worden ter zekering van de cassettes. Door het geringe gewicht en de afmetingen van de cassettes kan het systeem ook erg snel en eenvoudig worden toegepast op garages, dakkapellen, uitbouwen en tuinhuizen.

Kan ik zelf de MobiRoof cassettes plaatsen?
De sedumcassettes kunnen eenvoudig op het dak aangebracht worden, net als een tegelvloer. In weinig tijd ontstaat zo een gesloten vegetatiedak, en daarmee een kant en klaar groendak met isolerende werking. Mobiroof zorgt voor een direct groen resultaat.

Hoeveel liter waterretentie biedt de MobiRoof cassette?
De cassette is gevuld met substraat voor drainage en opslag van water. De minimum watercapaciteit bedraagt ca. 20 liter/m2 . Het waterbufferend vermogen kan vergroot worden naar 30 liter/m2.

Hoeveel weegt de MobiRoof cassette?
Het gewicht bedraagt ca. 38 kg/m2 droog en ca. 58 kg/m2 indien volledig verzadigd met water.

Hoe onderhoud ik een MobiRoof sedumdak?
Er dient 1 à 2 maal per jaar onderhoud te worden uitgevoerd aan het groene dak, dat bestaat uit: 

 • Algemene controle
 • Verwijderen en afvoeren van niet gewenste planten (onkruiden)
 • Bemesten in het voorjaar met sedummeststof
 • Snoeien van uitgebloeide planten, veelal vanaf medio september, waarbij het fijne knipsel op het dak kan blijven liggen en de grote stukken verwijderd dienen te worden.

WallPlanter

Wat is WallPlanter?
WallPlanter is een uniek groene gevelsysteem. WallPlanter maakt gebruik van de Mobilane Kant en Klaar Hagen, welke worden opgekweekt in aluminiumbakken.Na enige tijd verzorging op de kwekerij, worden deze plantenbakken op het project aan de gevel aangebracht. Het gaat hierbij om gebouwen als parkeergarages, hotels of kantoorcomplexen. Door een uitgedacht irrigatie- en drainagesysteem worden de hagen voorzien van water en voedingsstoffen, waardoor de hagen zich goed ontwikkelen en de groene gevel er jaar na jaar spectaculair uitziet.

Heeft WallPlanter een irrigatiesysteem nodig?
Ja, het groene gevel systeem maakt gebruikt van een irrigatiesysteem. Elke plantenbak wordt voorzien van water en voedingsstoffen door een irrigatiesysteem. Om te voorkomen dat er teveel water in de plantenbak blijft staan (bijvoorbeeld bij slagregens) is elke plantenbak ook voorzien van drainage. Naast afvoer van overtollig water zorgt deze drainage voor toevoer van zuurstof naar de plantenwortels.

Is WallPlanter geschikt voor elke gevel?
WallPlanter kan tegen vrijwel elke gevel geplaatst worden. In verband met het gewicht van de WallPlanter elementen is een robuuste draagconstructie noodzakelijk. Deze draagconstructie kan, afhankelijk van de sterkte van de gevel en het fundament, bevestigd zijn aan de gevel of rusten op het grondvlak.

Blijft WallPlanter het hele jaar groen?
De meest voorkomende plant die wordt gebruikt bij een WallPlanter groene wand is Hedera helix “Woerner”. Deze plant is een zeer sterke winterharde klimop met grote donkergroene bladeren. In de winter verkleurd het blad enigszins naar rood-bruin. Houdt blad in de winter.

LivePanel Indoor

Wat is LivePanel Indoor?
Het gepatenteerde LivePanel systeem van Mobilane is een innovatieve toepassing van verticaal groen. LivePanel is een duurzaam ‘living wall’-systeem voor zowel bestaande gebouwen als voor nieuwbouw. 

Is elke wand geschikt voor een LivePanel groene plantenwand indoor?
LivePanel kan eenvoudig geïnstalleerd worden op nieuwe of bestaande muren. 

Wat weegt de LivePanel groene plantenwand?
Het gewicht van het systeem inclusief planten is 40 kg/m2.

Hoe krijgen de planten water?
LivePanel Indoor is zowel verkrijgbaar met en zonder irrigatiesysteem.Voor grotere wanden is het raadzaam om een automatische irrigatie unit te installeren. Wanneer het LivePanel groene wand systeem voor binnen met irrigatie unit wordt geïnstalleerd vindt er een automatische watergift plaats. Voor kleinere wanden kan er gekozen worden voor aan handmatige watergift. 

Welke planten zijn geschikt voor een LivePanel groene wand binnen?
Bekijk onze PlantGuide voor een overzicht van planten die geschikt zijn voor LivePanel indoor.

LivePanel Outdoor

Is elke wand geschikt voor een LivePanel groene plantengevel buiten?
LivePanel kan eenvoudig geïnstalleerd worden op nieuwe of bestaande muren. 

Wat weegt de LivePanel groene plantenwand?
Het gewicht van het systeem inclusief planten is 40 kg/m2.

Welke planten zijn geschikt voor een LivePanel Outdoor groene gevel?
Bekijk onze PlantGuide voor een overzicht van planten die geschikt zijn voor LivePanel outdoor.

Hoe krijgen de planten water?
Voor outdoor wanden is het raadzaam om een automatische irrigatie unit te installeren. Wanneer het LivePanel groene wand systeem voor binnen met irrigatie unit wordt geïnstalleerd vindt er een automatische watergift plaats.

LivePanel PACK

Wat is LivePanel PACK?
LivePicture is plantenschilderij. LivePicture is leverbaar in vier verschillende maten en wordt gevuld met beplanting naar keuze.

Hoe vaak moet ik LivePanel PACK water geven?
In de lijst is een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de planten voor vier tot zes weken van water worden voorzien.

Welke planten zijn geschikt voor LivePanel PACK?
Bekijk onze PlantGuide voor een overzicht van planten die geschikt zijn voor LivePanel PACK.

Waar kan ik LivePanel PACK kopen?
Bekijk de pagina Verkooppunten voor een overzicht van alle verkooppunten.

LivePicture

Wat is een LivePicture?
LivePicture is plantenschilderij. LivePicture is leverbaar in vier verschillende maten en wordt gevuld met beplanting naar keuze.

Hoe vaak moet ik LivePicture water geven?
In de lijst is een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de planten voor vier tot zes weken van water worden voorzien.

Welke planten zijn geschikt voor LivePicture?
Bekijk onze PlantGuide voor een overzicht van planten die geschikt zijn voor LivePicture.

Hoeveel weegt een LivePicture?
Gewicht exl. water en planten
LivePicture 1 : 12,0 kg
LivePicture 2 : 16,6 kg
LivePicture 3 : 21,1 kg
LivePicture 4 : 25,5 kg 

Waar kan ik LivePicture kopen?
Bekijk de pagina Verkooppunten voor een overzicht van alle verkooppunten.

LiveDivider

Wat is een LiveDivider?
LiveDivider is de gezonde en groene roomdivider. De roomdivider wordt ingezet om een open ruimte te verdelen, met behoud van het open karakter. Het frame is opgevuld met aan beide zijden zes verwisselbare plantcassettes

Hoe vaak moet ik LiveDivider water geven?
De LiveDivider heeft in haar lijst een watergeefsysteem met reservoir. Dit watergeefsysteem is onafhankelijk van elektriciteit, waterpomp en waterafvoer. De planten worden door het reservoir tot wel zes weken van water voorzien.

Welke planten zijn geschikt voor LiveDivider?
Bekijk onze PlantGuide voor een overzicht van planten die geschikt zijn voor LiveDivider.

Hoeveel weegt een LivePicture?
Gewicht exl. water en planten: 128 hg

Waar kan ik LivePicture kopen?
Bekijk de pagina “Verkooppunten” voor een overzicht van alle verkooppunten.

LivePicture GO

Wat is LivePicture GO?
LivePicture is plantenschilderij. LivePicture is leverbaar in vier verschillende maten en wordt gevuld met beplanting naar keuze.

Hoe vaak moet ik LivePicture GO water geven?
In de lijst is een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de planten voor vier tot zes weken van water worden voorzien.

Hoe hang ik de LivePicture GO op?
LivePicture GO wordt op eenvoudige wijze (twee schroeven) aan de muur geïnstalleerd. De plantcassette wordt vervolgens in de lijst geschoven.

Welke planten zijn geschikt voor LivePicture GO?
Bekijk onze PlantGuide voor een overzicht van planten die geschikt zijn voor LivePicture.

Hoeveel weegt een LivePicture GO?
2,7 kg exclusief water en planten.
± 5 kg inclusief water en planten.

Waar kan ik LivePicture kopen?
Bekijk de pagina Verkooppunten voor een overzicht van alle verkooppunten.

NoiStop

Wat is NoiStop?
Noistop is een geluidscherm dat geluid met gemiddeld tien decibel reduceert. In tegenstelling tot vele geluidschermen houdt NoiStop niet alleen het geluid tegen, maar absorbeert ook de geluidsgolven. Hierdoor vermindert het omgevingsgeluid sterk. 

Welke locaties zijn geschikt voor het toepassen van NoiStop?
De NoiStop panelen zijn geschikt voor alle locaties waar geluidshinder wordt ondervonden, zoals schoolpleinen, drukke wegen, speelplaatsen

 

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem contact met ons op.