Particulieren

KANT EN KLAAR GROEN IN HUIS EN TUIN

Zoekt u naar inspiratie voor uw tuin of huis? Wij delen hier tips voor uw tuin, balkon en planten in huis.
Ga bijvoorbeeld voor de originele Mobilane Kant & Klaar Haag voor een direct groen resultaat of voor een verticale tuin voor een moderne tuin/balkon.

Geen groene vingers of geen tijd om zelf te klussen of de tuin te onderhouden? Bekijk hier de partners van Mobilane die adviseren, installeren en onderhouden.
Bekijk alle officiële Mobilane Dealers

Direct aan de slag met de producten van Mobilane

Start aanvraag direct

TUIN TIPS

De originele Kant & Klaar Haag

Direct een groene afscheiding of schutting in de tuin? Kies voor de Mobilane Kant & Klaar Haag. De Mobilane Kant & Klaar Haag is de originele Kant & Klaar Haag. De Mobilane Kant & Klaar Haag is de meest gebruikte haag in tuinen, en door de constante kwaliteit niet voor niets marktleider en graag gezien product op de Nederlandse televisie bij Eigen Huis & Tuin.

Duurzame haag

De Mobilane Kant & Klaar Haag is in eigen kwekerij op duurzame manier voorgegroeid, en zorgt voor een direct groen resultaat. Niet alleen het productieproces, maar ook het product zelf is duurzaam. De haag heeft een bak gemaakt van biologisch afbreekbaar kokosplano en heeft geen verpakkingsmateriaal. Dit is duurzaam en scheelt een hoop onnodig afval.

Verschillende maten en plantsoorten

De Mobilane Kant & Klaar haag is in vele verschillende maten en plantsoorten verkrijgbaar. Een populaire soort op dit moment is de Euonymus Dart’s Blanket variant. En dat is niet gek. Euonymus is een trage groeier, dit betekent dat de haag erg makkelijk is in onderhoud en weinig gesnoeid dient te worden. Ideaal voor de onderhoudsvriendelijke tuin.

Mobilane Kant en Klaar Haag

Plaatsen van de Mobilane Kant & Klaar Haag

Het plaatsen van de Kant & Klaar Haag is eenvoudig en zorgt voor een direct groen en dichtbegroeid resultaat. Bekijk onze installatiehandleiding of YouTube video’s voor instructies en advies. Wilt u liever de hagen laten plaatsen door een expert? Ga naar de Verkooppunten pagina voor een overzicht van hoveniers bij u in de buurt.

Zo onderhoudt u de Mobilane Kant & Klaar Haag

Gedurende het eerste jaar na plaatsing is regelmatig water geven wenselijk (gemiddeld 10 liter per strekkende meter per watergift in droge periode circa 3-4 maal per week). Het is noodzakelijk om direct bij het plaatsen een aanvullende bemesting te geven, met een NPK meststof, bij voorkeur aan de voet van de kokosbak. Met name het verteringsproces van dit kokosplano en de doorworteling van de hagen in de ondergrond vergen veel voeding. In het jaar van aanplant wordt geadviseerd de haag niet te snoeien. Lange takken kunnen het beste ingedraaid worden in het raster. Wanneer er onverhoopt kale plekken in de haag ontstaan is snoeien van de toppen wenselijk, waardoor het uitlopen van slapende knoppen wordt bevorderd. Daarna is het wenselijk om één tot tweemaal per jaar te snoeien om een mooie strakke haag te houden. De beste snoeimaanden zijn april/mei en september/oktober.

Toepassingen

Door de verschillende soorten en maten van de Kant & Klaar Haag kunt u deze op vele manieren toepassen. Zo is de haag is een duurzaam alternatief voor de klassieke houten schutting en erfafscheiding. Ook kunt u hoekjes in de tuin creëren voor bijvoorbeeld een kliko af te schermen of een gezellig beschutte hoek voor de loungeset, tuintafel of speelplaats.

Mobilane Kant & Klaar Haag tuinafscheiding

Verschil tussen zelf een haag plaatsen en de Mobilane Kant & Klaar Haag

Twijfelt u nog tussen een Kant & Klaar Haag en stokhedera ? Rob Verlinden laat u het verschil zien.

 

Een groen dak met MobiRoof

Wilt u bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin? Een eco dak met sedum helpt hierbij. Een groen draagt niet alleen bij aan de biodiversiteit, het vangt ook regenwater op, verkoelt en zorgt daarom ook voor een hoger rendement van uw zonnepanelen. De makkelijkste en snelste manier voor een groen eco dak zijn sedumcassettes. MobiRoof bestaat uit een plantcassette gevuld met substraat en 6-8 verschillende soorten sedum. De cassettes worden op eenvoudige wijze in elkaar geklikt, waardoor direct een groen dak ontstaat. MobiRoof is geschikt voor platte daken en daken met een hellingshoek tot 10 graden (20%) en blijft altijd herplaatsbaar.

 

De moderne tuin met LivePicture

Één van de laatste tuintrends is verticaal groen. Verticaal groen neemt weinig ruimte in beslag, is eenvoudig in onderhoud en een echte eyecatcher in de tuin. LivePicture is in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar en kan zowel buiten als binnen opgehangen worden. De Mobilane PlantGuide laat zien welke planten u het beste kunt gebruiken voor de verticale tuin.

Mobilane Livepicture groene wand in de tuin

Minder geluidsoverlast in de tuin met NoiStop

Last van de buren of andere omgevingsgeluiden zoals een drukke weg? Een geluidsreducerende wand is snel en eenvoudig te plaatsen in de tuin en neemt weinig ruimte in beslag. Beschikbaar in de soorten Wood en Steel, reduceert NoiStop het geluid met gemiddeld tien decibel.

Uitgelichte producten

Mobilane Kant & Klaar Haag

BEKIJK PRODUCT

MobiRoof

BEKIJK PRODUCT

LivePicture GO

BEKIJK PRODUCT

EEN GROEN EN GEZOND INTERIEUR
Haal de natuur in huis

Een trend die een lifestyle is geworden en niet meer weg te denken: planten in huis. Dat planten goed voor ons zijn weten we al lang, maar wat doen ze nou echt voor u? We hebben 10 voordelen van het hebben van planten in huis voor u op een rijtje gezet. Lees hier het hele artikel met alle voordelen.

Een groene wand in huis

In kantoren en openbare ruimtes zijn groene wanden niet meer weg te denken. Maar ook in huis zien we dat de groene wand opmars maakt. Groene wanden nemen weinig ruimte in en passen bij elk interieur. LivePanel PACK is een groene wand systeem dat in drie standaard maten verkrijgbaar is, eenvoudig om zelf te installeren en te onderhouden. Een groene wand op maat? Neem contact op met een van onze dealers om de mogelijkheden te bekijken.

Een schilderij met planten

LivePicture GO voegt op een speelse wijze verticaal groen toe aan de leef-, leer-, of werkomgeving. Zo ontstaat bijvoorbeeld een groene wandcollage van meerdere LivePicture GO’s voor een speels en groen effect of een met kruiden gevulde LivePicture GO in een keuken. LivePicture GO wordt op eenvoudige wijze (twee schroeven) aan de muur geïnstalleerd.Mobilane LivePicture GO - Plantenschilderij

Verse kruiden met LivePicture GO

Altijd al verse kruiden in uw keuken willen hebben? LivePicture GO is geschikt voor verschillende soorten kruiden zoals munt, tijm, peterselie en bieslook. Zo heeft u altijd verse kruiden binnen handbereik om elk gerecht op smaak te brengen.

Mobilane LivePicture GO verticale kruidentuin

Amsterdam Nederland

Grow it yourself - Urban farming

‘‘Urban Farming, in het Nederlands ook wel stadslandbouw of stadstuinieren genoemd, is een wereldwijde trend ontstaan in New York. De LivePanel Outdoor maakt Urban Farming een stuk makkelijker.’’

Bekijk Dit Project

Amterdam Nederland

Een groen balkon midden in de stad

‘‘In steden zijn veel minder tuinen die een groene plek bieden. Een oplossing hiervoor is het vergroenen van onbenutte platte daken in steden met MobiRoof sedumcassettes en Mobilane Kant & Klaar Hagen in bakken. ’’

Bekijk Dit Project

Harlingen, Nederland

Een groene straat

‘‘Het zijn de bewoners zelf geweest die voor de Mobilane Kant & Klaar Haag Euonymus hebben gekozen. De Mobilane Kant & Klaar Haag Euonymus is een trage groeier, dit betekent dat de bewoners relatief weinig onderhoud hebben aan de haag omdat deze relatief weinig gesnoeid hoeft te worden. ’’

Bekijk Dit Project

Vreewijk, Rotterdam

Een groene boost van de hele wijk

‘‘Vreewijk, een nieuwe groene wijk in Rotterdam staat nu goed en wel op de kaart. De nieuwe wijk, met zijn grote reeks aan tuinen, allen afgeschermd door Mobilane Kant & Klaar Hagen, is een grootschalig nieuwbouwproject. De vermoeide, vervallen 100 jaar oude gebouwen zijn vervangen door de nieuwe huizen en groene tuinen. Het project, dat in opdracht van de woningcorporatie Rhea Wonen is uitgevoerd, heeft in totaal 56 vervallen gebouwen vervangen.’’

Bekijk Dit Project