Een groen plat dak midden in Amsterdam!

  • MobiRoof ECO
  • Locatie: Amsterdam

Verstedelijking of urbanisatie is het geleidelijk uitbreiden van intensief bewoonde gebieden als gevolg van bevolkingsgroei en veranderingen in het levenspatroon van de bevolking. Het probleem is dat steden overvol zijn waardoor er weinig ruimte voor groen is. Een oplossing hiervoor is het vergroenen van onbenutte platte daken in steden.

400 vierkante kilometer plat dak onbenut

Steeds meer gemeenten stimuleren deze oplossing door subsidie te geven voor het aanleggen van een groen dak. Ook de overheid ziet de potentie in deze onbenutte platte daken. Als je alleen na Amsterdam kijkt is 12 vierkante kilometer aan plat dak nog onbenut, dat is 25 keer het Vondelpark! Als we kijken na heel Nederland is 400 vierkante kilometer plat dak nog onbenut, dat is ongeveer gelijk aan 60.000 voetbalvelden.

Waarom een groen dak?

Groene daken hebben veel voordelen voor de inwoners van de stad, ondernemers en het milieu. Ze vangen fijnstof af, stimuleren de biodiversiteit, reguleren de temperatuur van het gebouw, verkoelen de stad, houden regenwater vast en vertragen zo de piekafvoer tijdens hevige buien. Daarnaast zien ze er ook nog eens mooi uit.

Creeër groen midden in Amsterdam

In het centrum van Amsterdam is onlangs een groen dak gerealiseerd met sedumcassettes. Dit zijn kant & klare cassettes met daarin 5 – 8 verschillende soorten sedumplanten. Een balkon dat er voorheen hetzelfde uitzag als alle andere balkons, springt er nu tussenuit door middel van de frisse groene strook achter de reling. Deze particulier mocht niet verder uitbouwen en heeft om die reden gekozen voor een groen dak. Zo creëer je toch het gevoel van een groene tuin en dat midden in Amsterdam! Wist je dat de gemeente Amsterdam ook subsidie geeft op groene daken & groene gevels? Bekijk de voorwaarden hier.

Kant & Klaar Haag

Om het balkon nog verder te vergroenen is er gekozen voor een Kant & Klaar Haag in hardhouten bak.  Op deze manier creëer je een tuin gevoel op je balkon, heb je direct privacy, een natuurlijke afscheiding en een volgroeide groene haag. Mobilane Kant & Klaar Haag in Hardhouten bak

Bekijk
MobiRoof ECO

MobiRoof ECO

Bekijk
PlantGuide

PlantGuide
img
img
img
img
img