WELL-certificering zorgt dat de mens in het gebouw centraal staat

15 juni 2020

Duurzaamheidscertificaten zijn belangrijk voor de waarde van een gebouw. Zonder een duurzaamheidscertificaat zijn gebouwen minder interessant voor vastgoedbeleggers. Wereldwijd zijn er een aantal bekende certificaten zoals LEED en BREEAM die gaan over de milieu impact van een gebouw. Nieuw is echt de WELL Building Standard. Dit is een internationale standaard gericht op gezondheid en welzijn van mensen in de gebouwde omgeving ontwikkeld door the International WELL Building Institute (IWBI). 

Wat is de WELL Building Standard?

De Well standaard gaat net een stap verder dan duurzaamheid in de zin van energie, water en afval. De vraag naar gezonde en comfortabele gebouwen neemt toe. De Well Building Standard neemt mensen als uitgangspunt en maakt gezondheid zichtbaar en meetbaar. Well is de standaard als middel voor een gezond gebouw en niet als doel. WELL-certificering is het eerste en enige certificeringssysteem specifiek gericht op de gezondheid en het welzijn van gebouwgebruikers. 

WELL kent 11 thema’s die de gezondheid in gebouwen bevorderen: lucht, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort, geluid, materialen, geestelijke gezondheid, sociale gezondheid en innovatie. Het niveau van certificering wordt bepaald door het aantal gerealiseerde items en bestaat uit: zilver, goud en platinum. 

Mobilane website InText image WELL-Certificering

Waarom kiezen voor een WELL-certificering?

De concepten waaruit de WELL Building Standard is opgebouwd zijn gericht op de gezondheid en het welzijn van de werknemer. Gezonde, tevreden werknemers presteren beter en maken minder fouten, wat leidt tot een verhoogde productiviteit en een lager ziekteverzuim. Well vergroot de aantrekkingskracht en het onderscheidend vermogen van een organisatie naar potentiële werknemers en klanten. Well certificering zorgt voor een verbetering van het gebruik van de werkplek waarbij niet het gebouw, maar de mens in het gebouw centraal staat. 

Groenproducten van Mobilane

De kwaliteit van het binnenklimaat heeft een bewezen effect op het welzijn, de gezondheid en de productiviteit van werknemers. De indoor producten van Mobilane kunnen een bijdrage leveren aan het verbeteren van het binnenklimaat en zo een bijdrage leveren aan het behalen van een WELL-certificering. Bekijk hier alle producten van Mobilane.

img
img
img
img
img