Tuin trend: groene wand

30 april 2021

Een groene wand in de tuin is een trend die steeds vaker te zien is. In tuinen waar veel grijs en beton te vinden was wordt er nu steeds meer plaatsgemaakt voor sfeer en veel groen. Tuinen worden omgetoverd  tot ware groene oases. Een goede inrichting van de tuin met groen is dus belangrijk. Naast de Mobilane Kant & Klaar Haag die gebruikt kan worden als een tuinafscheiding, groene schutting of om muren te verbergen met groen, bestaat er ook de mogelijkheid om een verticale plantenwand in de tuin te plaatsen. Met de LivePanel PACK kan eenvoudig groen toegevoegd worden en een verticale tuin gecreëerd worden.

Een groene plantenwand met snelle en eenvoudige installatie

Een groene plantenwand is een echte eyecatcher in de tuin. Door het verticale groene wand systeem kan er groen in de tuin toegevoegd worden waar niet veel ruimte is om bijvoorbeeld de Kant & Klaar Hagen te plaatsen. De LivePanel PACK, beschikbaar in 4 standaardmaten, kan op muren geïnstalleerd worden, maar het is ook mogelijk om het te installeren aan een schutting. De plantenwand is snel en eenvoudig te installeren.

Mobilane website InText image tuin trend groene wanden

Voordelen van een groene wand in de tuin

Een wand met planten in de tuin oogt niet alleen heel mooi, het biedt ook vele voordelen. Zo draagt een LivePanel PACK bij aan de biodiversiteit. Een groene wand trekt diverse soorten vogels, vlinders en insecten aan. Vogels kunnen bijvoorbeeld een nest in de groene wand maken. Ook kan een plantenwand als voedsel dienen. De planten in de LivePanel PACK zorgen ook voor zuurstofproductie en verbetering van de luchtkwaliteit. In stedelijke gebieden waar groen ontbreekt, komt een plantenwand goed van pas.

Houd de tuin koel met groen

Tijdens warme zomerdagen kan het zelfs te warm zijn om in de tuin te zitten. Groen zorgt voor schaduw en verkoeling van de tuin. Hoe groter het oppervlakte of de maat van het groen, hoe meer effect er ontstaat. Plaats daarom tuinmeubels en loungesets in de buurt van bomen, planten of verticaal groen.

De juiste plant voor een verticale groene wand

De planten voor de plantenwand kunnen naar eigen smaak gekozen worden. Kies voor buitenbeplanting zoals Varens, Vrouwenmantel of bekijk de PlantGuide voor een overzicht van geselecteerde plantsoorten die geschikt zijn voor de LivePanel PACK.

Geïnteresseerd in een LivePanel PACK? Ga naar de verkooppuntenpagina voor een overzicht van alle verkooppunten.