Een verticale kruidentuin

3 augustus 2021

LivePicture GO, het levende schilderij voor binnen en buiten, is naast planten ook heel goed geschikt voor kruiden. Op deze manier heb je altijd verse kruiden bij de hand en maak je in een handomdraai de meest lekkere gerechten met verse kruiden.

LivePicture GO verticale kruidentuin 1

De verticale kruidentuin

De LivePicture GO biedt ruimte aan 4 tot 6 kruiden of planten. De lijst van de LivePicture GO dient als waterreservoir wat betekent dat de kruiden voldoende water hebben voor ruim 4 weken. Via het vulgat voorzie je de LivePicture GO van water. Een rood gietertje verschijnt aan de onderkant van de LivePicture GO wanneer de planten meer water nodig hebben.

Verse kruiden voor elke keuken, tuin of balkon

De LivePicture GO kan zowel binnen aan de muur als buiten tegen de wand bevestigd worden. Een verticale tuin neemt weinig ruimte in beslag en is hierdoor geschikt voor elke keuken, tuin of balkon. Zorg dat er voldoende (zon)licht aanwezig is, dit is belangrijk voor de groei van de planten of kruiden. 

Altijd verse kruiden in een handomdraai

Kruiden zoals peterselie, munt, rozemarijn, oregano, basilicum plant je eenvoudig in de sleuven van de cassette. Zorg dat de wortels goed nat zijn. Zodra de cassette beplant is klik je deze eenvoudig in de lijst en creëer je een verticale kruidentuin.

Wil jij ook een verticale kruidentuin? Bekijk de verkooppunten voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

LivePicture GO verticale kruidentuin 2

Mobilane website InText image LivePicture GO verticale kruidentuin

Pastasaus met basilicumolie en kruiden uit je eigen verticale kruidentuin

INGREDIENTEN
(Voor vier personen)
–  500 gram rijpe tomaten
– 4 takjes oregano
– 4 takjes rozemarijn
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– blikje tomatenpuree
– 1 eetlepel basilicum
– olijfolie
– peper & zout
– verse spaghetti
– cherry tomaten
– geraspte parmezaanse kaas

BEREIDING
Tomatensaus
Verhit de pan met een beetje olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree, tijm en oregano toe. Voeg na 2 minuten de rijpe tomaten toe, zet het vuur wat lager en laat dit met de deksel op de pan sudderen voor een half uur. Pureer de tomaten tot een saus.

Basilicumolie
Blend de basilucum met olijfolie met een snuf peper en zout in de blender.

Meng een deel van de tomatensaus met de verse spaghetti en geraspte parmezaanse kaas. Draai met een tang torentjes van de pasta. Maak het bord op met het torentje van pasta, de overige tomatensaus, cherry tomaatjes en de basilicumolie.

LivePicture GO kruiden spaghetti