Vermindering van verkeersoverlast bij Fresh Wharf

Met een uitstekende ligging aan de snelweg van de A406 heeft Essex, met de bouw van een nieuwe woonwijk bij Fresh Wharf Estate in Barking, rekening gehouden met de verkeersgeluiden die daardoor voor de bewoners ontstaan. Langs de gehele omtrek heeft Billericay Fencing Limited vakkundig een 500 meter strekkend geluidsdicht gemaakt met behulp van Mobilane NoiStop geluiddempende wand.

Onmiddellijke vrede, privacy en veiligheid

Met het geluid dat voortkomt uit het passerende en vaak statische verkeer, vormen de 4 meter hoge NoiStop panelen nu een barrière tegen geluidsoverlast, niet alleen bescherming tegen lawaai maar ook absorptie van de geluidsgolven, waardoor het omgevingsgeluid aanzienlijk wordt verminderd. NoiStop panelen zijn streng getest op hun geluidsisolatie en absorptie-eigenschappen en bleken het waargenomen geluidsvolume tot 70% (12 dB) te verminderen.

De geluidsbarrière in actie

Billericay Fencing Limited, bestaat inmiddels al 30 jaar en heeft in de regio Essex tal van scheidingswanden geplaatst, installeerde de 4 meter hoge geluidsbarrière in februari 2019. Met de introductie van extra boom, struik en bodembedekkers is de uitgestrektheid van de weg nu niet alleen geluid geluiddicht maar esthetisch aantrekkelijk voor bezoekers, bewoners en passanten. De installatie van de NoiStop panelen was eenvoudig, zonder zware hijsapparatuur voor installaties van minder dan 270 cm hoogte. De panelen met een dikte van 13 cm konden eenvoudig met de hand worden geïnstalleerd en hun gegalvaniseerde stalen frames zijn ideaal voor planten op tegenop te groeien. Dit heeft geen invloed op de geluidsabsorptie en geluidsisolerende eigenschappen van de muur.

De NoiStop panelen kunnen ook gebruikt worden in combinatie met de Mobilane Kant & Klaar Hagen voor onmiddellijke begroeiing van bladeren en onmiddellijke visuele impact. Naast de NoiStop steel kan er ook gekozen worden voor een natuurlijke houten uitstraling. Bij de NoiStop wood wordt de isolerende steenwol ingeklemd tussen aluminium strips waaraan geïmpregneerde houten lamellen bevestigd worden.

Fresh Wharf Estate ontwikkeling aan het water

Het voormalige Brownfield industrieterrein van maarliefst 17 hectare groot is ontwikkeld in samenwerking met Nothing Hill Genesis en herbergt een gevarieerde mix van bedrijven en particuliere woningbouw gebouwd door Countryside Properties. De locatie ligt aan de Roding, een zijtak van de Theems.

Technische informatie, grootte en beschikbaarheid

De geluidsreducerende NoiStop muur heeft een verwachte levensduur van meer dan 20 jaar. De NoiStop akoestische panelen bestaan uit gespecialiseerde steenwol die op zijn plaats wordt gehouden door een gegalvaniseerd stalen frame en zeer duurzaam polyethyleen gaas. NoiStop is beschikbaar in lengten van 1-3 meter op paneelhoogtes van tussen de 45 cm en 1 meter, die kunnen worden gecombineerd om waar nodig een hogere omheining te creëren.

Bekijk
NoiStop

NoiStop

Bekijk
PlantGuide

PlantGuide
img
img
img
img