Een geluidswand in Nieuw-Lekkerland tegen geluidsoverlast

  • NoiStop
  • Locatie: Nieuw-Lekkerland

Geluidswand tegen geluidsoverlast. Om geluidsoverlast van spelende kinderen van speelpark Hoge Boezem in Nieuw-Lekkerland te verminderen, zijn er naast het speelpark Mobilane NoiStop panelen met een hoogte van 3 meter hoog voor een lengte van ruim 50 meter geplaatst. Omwonenden van het speelpark ondervinden al jaren overlast van de kinderen die hier komen spelen. Om deze overlast tegen te gaan is er een geluidswand geplaatst.

 

Bewonersinitiatief

 

Sinds de realisatie van speelpark Hoge Boezem in 2016 hebben omwonenden overlast ondervonden aan de kinderen die in dit park kwamen spelen. Er waren enkele maatregelen naar aanleiding van het geluidsoverlast getroffen maar deze maatregelen bereikten voor de bewoners niet het gewenste resultaat. De omwonenden kwamen met een eigen initiatief, waarbij ze zelf een eigen ontwerp voor een geluiddempende wand, waar klimop tegenaan kan groeien, hebben voorgesteld.

Een van de initiatiefnemers, Kees Jansen, vertelt over het 4 jaar durende proces en dat de geluidsoverlast de aanstichter voor het bewonersinitiatief was. “De buurtbewoners wilden    het geluid van spelende kinderen reduceren en zijn met deze vragen naar de gemeente”. “Voor de geluidswanden kwamen we terecht bij Mobilane”.

Nieuw-Lekkerland - Kees Jansen

Installatie

In opdracht van gemeente Molenlanden zijn er 78 NoiStop Steel panelen geplaatst. De opdracht werd bij bouwbedrijf Damsteegt B.V. geplaatst en de NoiStop panelen werden geïnstalleerd door De Bruin Bouw. Over de installatie van de NoiStop werd verteld dat de panelen “leuk en makkelijk te plaatsen” zijn. Om de uitstraling van de NoiStop natuurlijker te maken is er klimop hedera tegen de geluidswanden geplaatst. Hierdoor wordt de geluidswand op deze manier vergroend en voldoet het ook aan de wensen van de bewoners.

NoiStop: geluidswand tegen geluidsoverlast

Door het plaatsen van de NoiStop wordt het geluid volgens de buurtbewoners gereduceerd met gemiddeld 10 db en zijn de klachten inmiddels verholpen. “Door het plaatsen van de geluidswand ervaren wij buurtbewoners de grootste profijt hiervan. Als je binnen bent, merk je dat het geluid flink is gereduceerd. Ook als je in de tuin bent, merk je aanzienlijke verbetering”. De Mobilane NoiStops voldoet zeker aan de verwachtingen van de buurtbewoners. “We kunnen nu in onze tuin zitten en genieten en hoeven geen geluidsoverlast meer te ervaren!”

De voordelen van de Mobilane NoiStop

Zoals bovengenoemd heeft het plaatsen van de NoiStop vele voordelen. Zo heeft de NoiStop, verkrijgbaar in de 2 soorten NoiStop Steel en NoiStop Wood, sterke geluidsreductie en -absorptie en heeft het een levensduur van 20-25 jaar. Ook biedt de NoiStop direct rust aan de omwonenden en veiligheid aan de spelende kinderen. Aangrenzend aan dit speelpark zit namelijk een sloot en voorheen zat hier niets wat veiligheid hiertegen bood. Mobilane biedt ook de mogelijkheid om de NoiStop op te leveren met de Mobilane Kant & Klaar hagen. Hierdoor heeft de NoiStop direct een groene en natuurlijke uitstraling.

 

“We kunnen nu in onze tuin zitten en genieten en hoeven geen geluidsoverlast meer te ervaren!”

- Kees Jansen initiatiefnemer 

Bekijk
NoiStop

NoiStop

Bekijk
PlantGuide

PlantGuide
img
img
img
img