Wat levert de investering in planten op kantoor op?

5 augustus 2020

Planten op kantoor zien er mooi uit en geven een huiselijke sfeer aan je kantoor. Er zijn steeds meer mogelijkheden zoals groene roomdividers, plantenschilderijen maar ook verticale tuinen met echte planten! Waarom zou je investeren in planten op je kantoor en wat levert het nu eigenlijk op voor jou als werkgever? Lees hieronder 6 redenen waarom je moet investeren in planten op je kantoor.

1. 20% stijging van concentratie en werking van het geheugen

Planten op kantoor hebben een positieve invloed op werknemers. De aanwezigheid van planten kan al zorgen voor 20% stijging van de concentratie en de werking van het geheugen. Werknemers hoeven niet eens bewust plezier te beleven, dit gebeurd onbewust.

Mobilane LivePanel Wat leveren planten op kantoor op?

2. 12% minder stress

Medewerkers ervaren meer stress doordat ze op hun werkplek weinig daglicht krijgen. Uit onderzoek blijkt dat met de aanwezigheid van planten het stressniveau van medewerkers 12 procent lager ligt dan in een ruimte zonder beplanting. 

3. 20% daling in ziekteverzuim

Mensen die planten op kantoor hebben melden zich gemiddeld 20% minder ziek. Dit komt neer op ongeveer 1,6 ziektedag per medewerker per jaar. Door een lager ziekteverzuim onder de medewerkers wordt de investering in kantoorbeplanting al snel terug verdient.

4. 58% afname van gevoelens van depressie en negatieve stemmingen

Planten stimuleren het welzijn en de gemoedstoestand van medewerkers. Met beplanting in de werkomgeving ervaren medewerkers een hogere tevredenheid over hun werkplek en hun eigen functioneren.

5. 15% meer productiviteit en creativiteit

Een groen kantoor met diverse planten oogt huiselijk en sfeervol. Medewerkers voelen zich hierdoor ontspannen en meer op hun gemak. Planten op kantoor zorgen voor een 15% stijging in de productiviteit en creativiteit.

6. Ruimtebesparend

Planten op kantoor nemen echter wel (kostbare) ruimte in beslag. Dit kan je makkelijk oplossen door verticaal groen te implementeren op je kantoor. Verticaal groen is de laatste jaren dé trend op het gebied van kantoordesign en ook een mooie oplossing wanneer er gebrek aan ruimte is. Geen excuus om dus geen planten op je kantoor te hebben. 

Mobilane LivePanel Wat leveren planten op kantoor op?

Verticaal groen

Verticaal groen heb je in verschillende vormen en maten, zo bestaan er schilderijen met daarin echte planten. De strakke en moderne lijst dient als waterreservoir. Je hebt geen groene vingers nodig en ideaal als je af en toe eens ‘vergeet’ om je planten water te geven. De schilderij kan namelijk 4-6 weken zonder water! Daarnaast heb je ook verticale tuinen vol met echte planten. Dit is een muur volledig bedekt met beplanting, je creëert een groene oase in je kantoor. Niet alleen biedt de beplanting enorm veel voordelen voor de gezondheid van medewerkers en verbetering van het binnenklimaat, het is een enorme eye-catcher en zal direct opvallen bij klanten. Het geeft je bedrijf een duurzame uitstraling en iedereen wordt bewust of onbewust blij van groen.

Bekijk hier de verschillende indoor en outdoor groenoplossingen van Mobilane.