Mobilane zet haar groene visie voort in de Verenigde Staten

23 oktober 2023

Mobilane, de toonaangevende wereldwijde leverancier van innovatieve groenoplossingen heeft onlangs haar opening in de Verenigde Staten aangekondigd. Deze significante uitbreiding markeert een cruciaal moment voor Mobilane en belooft een bloeiende toekomst en een voortgezet groene visie in de gebouwde omgeving. Het van oorsprong Nederlandse familiebedrijf heeft een geschiedenis van 100 jaar, waarin de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve en duurzame groenoplossingen, die veilig, functioneel en milieuvriendelijk zijn, centraal staan.

Groeiende vraag naar groen

Het nieuwe kantoor is gevestigd in Charlotte, North Carolina. Alexander Ilsink, Directeur en derde generatie in het bedrijf: “We zijn zeer trots dat we ons bedrijf kunnen uitbreiden naar de Verenigde Staten. We hebben reeds verschillende projecten in de USA mogen vergroenen. Dit nieuwe filiaal stelt ons beter in staat om de lokale markt nog beter van dienst te zijn, door tegemoet te komen aan de groeiende vraag voor onze groenoplossingen.”

Mobilane LivePanel

Groene visie

Mobilane heeft haar reputatie opgebouwd met een eenvoudige maar diepgaande groene visie: de wereld waarin we leven groener en duurzamer maken. Met een reeks innovatieve producten die natuur en technologie naadloos combineren, heeft Mobilane gebouwen over de hele wereld getransformeerd. Van weelderige groene wanden met luchtzuiverende werking tot duurzame Kant & Klaar Hagen, Mobilane’s groenoplossingen zijn zeer veelzijdig.

Focus op verticaal groen

Mobilane USA zal zich voornamelijk richten op verticaal groen, dat wil zeggen groene wanden (indoor), gevels (outdoor), Kant & Klaar Hagen en ruimtebesparende oplossingen zoals de room divider ‘LiveDiverPlus’ en LivePictures. De groensystemen voegen niet alleen een vleugje natuur toe aan betonnen omgeving, maar verbeteren ook aanzienlijk de luchtkwaliteit door te fungeren als een natuurlijke luchtfilter. De planten in de systemen absorberen koolstofdioxide en geven zuurstof af, waardoor een gezondere atmosfeer ontstaat voor iedereen.

Groene impact

De introductie van Mobilane’s groene oplossingen in de Verenigde Staten kan een uitkomst bieden voor verschillende locaties als zakelijke ruimten, scholen en openbare ruimten. Kantoren, universiteiten, hotels en commerciële ruimtes kunnen verfrissende omgevingen creëren, die de productiviteit en het welzijn van de gebouwgebruikers bevorderen. Onderzoeken hebben consequent aangetoond dat groen in werkruimtes leidt tot verminderde stressniveaus, een lager ziekteverzuim en verhoogde creativiteit.

Klimaatadaptief groen

Met de uitbreiding van Mobilane naar de Verenigde Staten kan het bedrijf helpen om dringende kwesties onder handen te nemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering en het algehele welzijn van stadsbewoners. De innovatieve oplossingen van het bedrijf zijn zorgvuldig ontworpen om deze uitdagingen aan te pakken.

Mobilane LivePanel