Ga groen voor een betere toekomst

5 augustus 2020

Een groene samenleving is belangrijk, dat lijkt vast te staan. Het nadenken over duurzamere oplossingen en ecologische producten wordt een steeds grotere gewoonte. Dit is ook zeker belangrijk. Niet alleen voor nu, maar ook zeker voor de komende generaties. Maar waarom is het zo belangrijk om over groene oplossingen na te denken? Hieronder drie redenen waarom we meer groen moeten toepassen in de stedelijke omgeving. 

1. Een betere planeet

Wellicht een open deur, maar het nadenken over een groene samenleving kan zorgen voor een betere planeet in de toekomst. Door na te denken over duurzame oplossingen, wordt de wereld een stuk leefbaarder voor verschillende diersoorten. Door groen in een stad terug te brengen, komen er ook meer diersoorten naar de binnenstad. Dit komt het ecosysteem alleen maar ten goede. 

2. Gezondheidsredenen

Niet alleen voor dieren is een groene stad beter, ook de levens van mensen worden door het implementeren van groen langdurig verbeterd. Groene wanden kunnen bijvoorbeeld jaren blijven hangen, waardoor ook toekomstige generaties plezier halen uit deze wand. Wist je dat groene wanden de CO2-uitstoot kunnen verlagen? Doordat het grote oppervlak aan groen het zonlicht opneemt, wordt zelfs de temperatuur in de stad verlaagd. Bovendien werkt het isolerend. Maar ook de mens zelf voelt zich gezonder in een groene omgeving. Dit effect vindt zelfs plaats in het ziekenhuis. Mensen blijven minder lang ziek in een groene omgeving en op kantoren zijn medewerkers zelfs creatiever en productiever en daalt het ziekteverzuim. 

3. Goedkopere toekomst

De isolerende werking van een groene wand of gevel scheelt in de energiekosten. Een groene wand beschermt daarnaast de onderliggende gevel, waardoor onderhoud aan deze gevel minder vaak noodzakelijk is. Dit scheelt op de lange termijn aan onderhoudskosten. 

Maak nu de keuze voor een groenere omgeving, zodat er later de vruchten van geplukt kunnen worden. Deze vergroening hoeft niet moeilijk te zijn. Met een groene wand of een groen dak kom je al een heel eind. Een LivePanel groene wand kan bijvoorbeeld op veel verschillende muren worden gebouwd. Door de verschillende cassettes leent deze plantenwand zich uitstekend voor muren met afwijkende afmetingen. Maar ook een MobiRoof kan uitkomsten bieden bij een klein gebied. Dit sedumdak is op verschillende daken te leggen en kan zelfs op daken met een kleine helling gelegd worden.


Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden in jouw stad of bedrijf? Bekijk hier de verschillende groenoplossingen of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

img
img
img
img