Drie voorbeelden van duurzame (groene) architectuur

5 augustus 2020

Nadenken over groen en duurzaamheid in architectuur is zeer belangrijk. Niet alleen krijgt het gebouw een hogere waarde, maar een touch of green beïnvloedt ook de emoties van de werknemers en/of bewoners van het gebouw. 

De resultaten van groene architectuur zijn erg mooi. De samensmelting van natuurlijke materialen in een gebouw zorgen voor positieve emoties. Het is wetenschappelijk bekend dat planten een goed gevoel geven. Mensen missen de natuur vaak in de stad. Planten toevoegen in het ontwerp, in de vorm van bijvoorbeeld een groene gevel of dak, geeft een rustgevend resultaat. Een gebouw waar mensen zich met plezier in bevinden. 

Aangezien we steeds meer naar steden toe trekken als mensheid, is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Laat je inspireren door onderstaande projecten en laat groen terugkomen in je eigen design. 

1. Capital One Café

De bank Capital One hechtte veel waarde aan een groen gebouw voor hun nieuwe café. Het café moest een plek worden voor rust, waar je met collega’s kan sparren en netwerken onder het genot van een kopje koffie. De groene wand werd een eyecatcher in de buurt en straalt een plek van rust uit. 

Mobilane LivePanel Capitol One café

2. Neal’s Yard Remedies

Neal’s Yard Remedies verkoopt biologische en natuurlijke gezondheids- en schoonheidsproducten. De retailer wilde deze kernwaarden niet alleen in hun bedrijf doorvoeren, maar ook in het aanzicht van het gebouw. Het gebruikte WallPlanter systeem bestaat uit een drietal 2,2 meter hoge Hedera Helix Woerner klimop Groene schermen van Hedera Helix Woerner. Deze zijn in 3,9m brede gegalvaniseerde aluminium geplaatst. Het resultaat is een hoge wand van in totaal 2,7 meter.

Mobilane website InText image Neal's Yard Remedies

3. Launch factory 

Niet alleen buiten werkt een groene muur goed. Ook indoor kan een groene wand net hetgeen zijn wat er nodig is. Launch Factory wilde niet alleen een eyecatcher toevoegen in het design, dit groen had de mogelijkheid de hardheid van de stenen muren wat te verzachten en wat meer emotie in het ontwerp terug te brengen. Het resultaat is een prachtige samensmelting van steen en planten. Bekijk hier meer groene projecten

Mobilane LivePanel Groene kantoren