Een levende muur in huis

24 februari 2022

Een levende muur in huis? Dit is de droom van iedere plantenliefhebber. Wees innovatief en kies in plaats van behang of een likje verf voor verticaal groen in het interieur. Met een levende muur wordt op een eenvoudige manier planten toegevoegd in ruimtes waar geen plek is voor plantenbakken. Tover het huis om tot een urban jungle met planten. Een levende muur heeft niet alleen een esthetische waarde, het biedt ook vele voordelen. Een aantal voordelen van een plantenwand in huis op een rijtje:

  1. Verbetert het binnenklimaat
  2. Verbetert de akoestiek in huis
  3. Verlaagt stress

Mobilane LivePanel PACK levende muur 1

Hoe creëer je een levende muur?

Een plantenmuur in huis, hoe creëer je dat? Je kan een ‘levende muur’ creëren door planken aan de muur te bevestigen en daarop planten in kleine potjes te plaatsen. Maar er bestaat natuurlijk ook de optie om een hele wand te vergroenen met planten. Voor het bedekken van een hele muur kan je het beste kiezen voor groene wandsystemen. Dit zijn systemen die aan de muur gehangen kan worden waarin echte planten geplaatst kunnen worden.  Er bestaan verschillende soorten groene wand systemen. Een voorbeeld hiervan is de LivePanel PACK van Mobilane. Dit is een alles-in-1 pakket beschikbaar in vier verschillende standaard afmetingen.  Afhankelijk van de gewenste grootte kan er een groene wand geïnstalleerd worden aan de muur. Het LivePanel PACK systeem bestaat uit gootprofielen en verwisselbare plantcassettes die voorzien kunnen worden van planten naar eigen keuze. De groene wand wordt eenvoudig van water voorzien door middel van handmatige watergift. Hierdoor is er geen elektriciteit, pomp of waterafvoer nodig.

Mobilane LivePanel PACK levende muur 2

Voordelen van een plantenwand in huis

Zoals eerder genoemd heeft een plantenwand vele voordelen. Wie wilt er nou niet genieten van een prachtige groene wand en de voordelen ervan? Planten verbeteren het binnenklimaat doordat planten luchtzuiverend werken. Het zuivert op een natuurlijke wijze de lucht doordat de bladeren vervuilende stoffen opnemen. Planten zorgen voor een betere akoestiek in huis doordat de bladeren ook in zekere mate geluid dempen. Bovendien zorgt uitzicht op groen ervoor dat stress verlaagt wordt. Dit komt  natuurlijk goed van pas in onze drukke leven.

Interesse in een levende muur in huis? Bekijk de verkooppuntenpagina voor een verkooppunt bij jou in de buurt.