Blue Lagoon – de nieuwe exotische plantenmix van Mobilane

29 december 2022

Mobilane introduceert een nieuwe plantenmix met kamerplanten voor in de Live-producten zoals LivePanel, LivePicture en LiveDividerPLUS. De mix valt op door de unieke kleurcombinatie. Zo heeft de Phlebodium Davana een grijsblauwe look en door de bijzondere bladtekening van de Scindapsus Pictus krijgt het geheel een speels en eigentijds karakter. Ideaal om een ruimte een make-over te geven op kleine schaal.

Exotische plantenmix

De nieuwe exotische plantenmix die vanaf nu te bestellen is*, bevat een combinatie van de volgende vijf planten; Phlebodium Davana, Asplenium parvati, Scindapsus pictus, Philodendron Green Princess en Philodendron scandens. De kamerplanten in deze mix gedijen het beste op een plek in de halfschaduw en houden niet van droge lucht. In de cassette worden 9 planten geplaatst. Hiervan komen alle planten 2 maal voor, behalve de Philodendron Green Princess, welke in het midden is geplant voor een optimale kleurstelling.
Philodendron scandens heeft hartvormige, glanzende bladeren die bronskleurig uitkomen en daarna felgroen kleuren. De Green Princess daarentegen heeft wat langere en smallere bladeren, die glanzend donkergroen kleuren. De Davana is een opmerkelijke verschijning door de grijsblauwe kleur en het sierlijk krullende en gekartelde blad. Daarnaast is de plant qua houdbaarheid sterk en gemakkelijk in verzorging.
Scindapsus is familie van de Dieffenbachia en heeft ook grote bladeren met een bijzondere tekening. De plant is mogelijk giftig voor huisdieren, dus let hierop bij plaatsing. Asplenium parvati, ook wel moedervaren of streepvaren genoemd, geeft het geheel een ietwat ruige jungle look. De bladeren zijn fijn ingesneden en ogen glanzend donkergroen.

Wetenschappelijk bewezen luchtzuivering

De luchtkwaliteit in kantoren, huizen en openbare gebouwen wordt aangetast door bijvoorbeeld pc’s, printers, verf en verwarming maar ook van mensen zelf. NASA en Fytagoras hebben in een onderzoek aangetoond dat sommige planten in staat zijn om de vervuilde stoffen beter uit de lucht op te nemen en daardoor de lucht te reinigen.
Phlebodium Davana is zo’n plant waarvan de gezonde effecten wetenschappelijk bewezen zijn. De aanwezigheid van deze plant zuivert de lucht en zorgt voor een verbeterd welzijn, prettiger werken en wonen en daardoor minder ziekteverzuim.

*Op de cassettes met de voorgekweekte Blue Lagoon mix zit een levertijd van ca 3 maanden.