Natuurlijk groen in het atrium, kantoor van de Sartorius Groep

  • LivePanel Indoor
  • Locatie: Göttingen, Duitsland

De grote groene planten wand, gemaakt met het Mobilane LivePanel systeem, zorgt voor een warme uitstraling en een positieve, inspirerende sfeer in het kantoor van de Sartorius Groep. Duurzaamheid, openheid en tevredenheid zijn de bedrijfswaarden van de Sartorius Groep en vormen de basis voor haar innovatieve- en concurrentiekracht. Deze waarden worden al duidelijk bij het betreden van het, door licht overstroomde, atrium op de bedrijfslocatie in Göttingen. De vernieuwende en tegelijkertijd representatieve herinrichting van het atrium creëren een gezondheidsbevorderende omgeving voor medewerkers en bezoekers.

De positieve effecten van groen

Drie beplante wanden met een totale oppervlakte van 95 m² en een maximale hoogte van ca. negen meter, een grote boom en een groot plantbed rond de espressobar verrijken vele aspecten van het dagelijkse werk. De planten verbeteren het binnenklimaat aanzienlijk: de lucht wordt gereinigd, geuren en stof worden geabsorbeerd en de luchtvochtigheid wordt verhoogd. Daarnaast wordt, met name door de verticale plantenmuur, het invallende geluid effectief geabsorbeerd. Dit maakt de ruimte veel stiller en verbetert het algemene achtergrondgeluid.

Mobilane LivePanel Indoor Sartorius Duitsland Groene wand systeem

Een modulair groen planten wandsysteem

De architecten waren onder de indruk van Mobilane’s gepatenteerde LivePanel systeem. Het is een modulair, groene wandsysteem met verwisselbare planten cassettes dat kale, koude muren direct omzet in een warm, levendig oppervlak voor elk interieur.

De met voedingsbodem gevulde planten cassettes hebben sleuven waarin de planten worden geplaatst. De module is 40 x 40 cm en biedt plaats aan negen planten. In totaal werden 471 planten cassettes geïnstalleerd in het atrium. Onder andere de Epipremnum Aureum, Asplenium nidus, Dracaena Lemon Surprise, Schefflera arboricola en Philodendron werden in de muur verwerkt en bieden medewerkers en bezoekers het hele jaar door een groene, frisse uitstraling.

De installatie van het LivePanel systeem is snel en eenvoudig. Elke rij cassettes wordt in een gootprofiel geplaatst dat tevens als waterreservoir dient. Het LivePanel van Mobilane is zeer slank en ruimtebesparend. Het gewicht van het beplante systeem is maar 40 kg per m².

Het duurzaam positief resultaat van planten

Na de installatie van het systeem is het werk nog niet klaar. Het LivePanel systeem wordt ook zorgvuldig onderhouden na oplevering. Een visuele inspectie van de installaties en de technische componenten wordt meerdere keren per jaar uitgevoerd. Daarnaast vindt er drie tot vier keer per jaar een grote controle plaats met een gedetailleerde controle van de planten, een noodzakelijke snoeibeurt, een intensieve controle van de irrigatie, de sensoren en vindt er, indien nodig, een vervanging van planten plaats.

Bekijk
LivePanel Indoor

LivePanel Indoor

Bekijk
PlantGuide

PlantGuide
img
img
img
img