Groene wanden in nieuw duurzaam hoofdkantoor van Brabantia

Nieuw hoofdkantoor Brabantia heeft een duurzame eyecatcher met levende groene wanden

Het nieuwe hoofdkantoor van interieurmerk Brabantia in Valkenswaard is onlangs opgeleverd. In het kantoor zijn diverse groene wanden geplaatst die bijdragen aan de duurzame uitstraling van het bedrijf. Het gehele kantoor is volgens de BREEAM-norm gebouwd, ontworpen door Gert Jan Kruijning van AA Architecten. Het verticaal groen in het pand is geïnstalleerd door Ten Brinke Interieurbeplanting.

Mobilane website InText image Groene wanden Installatie door Ten Brinke Interieurbeplanting

Duurzaam Design
Het nieuwe hoofdkantoor van Brabantia is klimaatneutraal gebouwd volgens BREEAM-norm. Het skelet van het gebouw is volledig uit hout vervaardigd. De groene wanden in het kantoor brengen de natuurlijke uitstraling naar binnen en zorgen daarnaast voor veel voordelen zoals zuurstofproductie en een verbeterd indoor klimaat. 

Thomas Deenen, commercial director Brabantia Benelux & DACH: ‘Het implementeren van verticaal groen in het ontwerp is door de architect bedacht, naar aanleiding van het eisenpakket van Brabantia. De eisen waren; veel groen, duurzaam, prettige atmosfeer en een natuurlijke overgang van buiten naar binnen. De groene wanden zijn een echte eyecatcher, een echt beeldbepalend onderdeel van het interieur. Het verticaal groen ziet er erg mooi uit, geeft een warm en natuurlijk gevoel en een frisse geur’.

 

Innovatief en duurzaam groene wandsysteem
De groene wanden zijn geïnstalleerd door Mobilane dealer Ten brinke Interieurbeplanting met het LivePanel Indoor systeem. LivePanel Indoor is een innovatief en duurzaam systeem op het gebied van verticaal groen. Het is geschikt voor installatie tegen nieuwe en bestaande wanden. Hierbij is mogelijk om de groene wanden handmatig, automatisch of door middel van een tank water te geven. Voor de wanden bij Brabantia is gekozen voor automatische watergift.

Een eeuw kwaliteit en design
Brabantia startte in 1919 als Van Elderen & Co in Aalst met de productie van melkbussen, kannen, zeven en trechters. Gedurende de jaren is Brabantia uitgegroeid tot een wereldwijd interieurmerk, bekend om de slimme en stijlvolle huishoudelijke producten.

Opdrachtgever: Brabantia
Architect: AA Architecten
Installatie datum: 2022
Installateur: Mobicare

Bekijk het resultaat hieronder.

De groene wanden zijn een echte eyecatcher, een echt beeldbepalend onderdeel van het interieur. De groene wanden zien er erg mooi uit, geven een warm en natuurlijk gevoel en een frisse geur’’.

- Thomas Deenen, commercial director Brabantia Benelux & DACH

Bekijk
LivePanel Indoor

LivePanel Indoor

Bekijk
PlantGuide

PlantGuide
img
img
img
img
img
img
img
img