Groene verticale tuin in Duitse sportschool

  • LivePanel Indoor
  • Locatie: München, Duitsland

Door innovatie en nieuwe technieken zijn gebouwen steeds beter geïsoleerd. Een nadeel daarvan is dat de luchtkwaliteit binnen wel tien keer zo slecht is als buiten. Dat kan worden voorkomen met een ventilatiesysteem, maar een veel betere (natuurlijke) oplossing is een groene verticale tuin vol met diverse planten die de lucht verversen. Een sportschool in München Duitsland heeft voor meerdere verticale tuinen gekozen met een totale oppervlakte van 75 m2.

Mobilane website Header LivePanel indoor Groene verticale tuin in Duitse sportschool

Een ideaal binnenklimaat voor sporters

Vooral in een sportschool is een de luchtkwaliteit erg belangrijk. Lage luchtvochtigheid, te weinig zuurstof en teveel vluchtige organische stoffen (VOC) kunnen zorgen voor geïrriteerde en droge ogen, hoofdpijn en/of sufheid. Uit onderzoek is gebleken dat planten een zuiverende werking hebben. Ze helpen de vluchtige organische stoffen in de lucht te verlagen, zorgen voor een verhoging van de luchtvochtigheid en maken extra zuurstof aan. Zo wordt een ideaal binnenklimaat gecreëerd waarin sporters het beste uit zichzelf kunnen halen. Maar planten hebben beïnvloeden niet alleen de luchtkwaliteit, het gaat veel verder. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen een ruimte waarin veel planten zich bevinden prettig om te verblijven en daarnaast hebben planten ook een positief effect op stress.

Uit onderzoek is gebleken dat planten een zuiverende werking hebben. Ze helpen de vluchtige organische stoffen in de lucht te verlagen, zorgen voor een verhoging van de luchtvochtigheid en maken extra zuurstof aan.

-

Bekijk
LivePanel Indoor

LivePanel Indoor

Bekijk
PlantGuide

PlantGuide
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img