Een groene tunnel bij station Delft Campus met Mobilane Kant & Klaar Hagen

De nieuwe onderdoorgang bij het station Delft Campus is voorzien van groen met de Kant & Klaar Hagen van Mobilane. In totaal zijn er 60 Hedera helix Woerner Kant & Klaar Hagen geplaatst met verschillende hoogtes. De direct groene hagen zijn geplaatst door Lex van Wijk Hoveniers. De opdracht van gemeente Delft was om de tunnel te vergroenen. De Kant & Klaar Hagen zorgen voor een natuurlijke en groene uitstraling van de onderdoorgang. Dit draagt bij aan de biodiversiteit en verkoeling van de omgeving station Delft Campus. Daarnaast dragen de hagen ook bij aan fijnstof afvang en voorkoming van graffiti.

Mobilane Kant & Klaar Hagen groene tunnel station Campus Delft 1

Makkelijke en veilige verbinding door de groene tunnel bij station Delft Campus

Op 21 juni werd de nieuwe onderdoorgang geopend. De onderdoorgang dient als fiets- en voetgangerstunnel bij het spoor. De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel is positief ontvangen door de treinreizigers en studenten omdat de tunnel zorgt voor betere bereikbaarheid en tijdswinst. Ook zorgt de tunnel voor een makkelijke en veilige verbinding tussen het stationsgebied, de Technische Universiteit Delft, het Schieoevers gebied en de wijken Tanthof en Voorhof. Bij de tunnel zijn 20 hagen met een hoogte van 1.80 meter, 6 hagen met een hoogte van 2 meter, 6 hagen met een hoogte van 2.20 meter en 28 hagen met een hoogte van 3 meter geplaatst. De hagen zijn in stalen plantenbakken tegen de noordelijke tunnelwand geplaatst. De hagen vergroenen hierdoor een groot deel van de wand en transformeren de tunnel in een groene tunnel. “Een mooi resultaat, de doorgaande route en entree van het station krijgen in één keer een groen accent. Een waardevolle bijdrage aan een groenere  stationsomgeving Delft Campus”, Anja Schmal projectmanager station Delft Campus van gemeente Delft.

Mobilane Kant & Klaar Hagen groene tunnel station Campus Delft 2

Een groene onderdoorgang met direct groene en duurzame hagen

Voor het vergroenen van de tunnel is gekozen voor de Mobilane Kant & Klaar Hagen. Lex van Wijk van Lex van Wijk Hoveniers vertelt: “De vraag van de opdrachtgever was om gelijk een oplossing te hebben. Bij een kant-en-klare oplossing is de link dan snel gelegd met de Kant & Klaar Haag van Mobilane. Het is een sterke plant en het groeit goed. Het eindresultaat is fraai, het is meteen af. We hebben al veel positieve reacties ontvangen. Je zet gelijk iets neer, de klant heeft dan direct een resultaat. Het is meteen groen, je hoeft niet te vertellen dat het even tijd nodig heeft om te groeien, super!” Ook de installatie van de Kant & Klaar Hagen wordt positief ervaren. “We werken al langer met de hagen en het voordeel is dat het makkelijk en goed te bevestigen is. Het grootste voordeel is het directe eindbeeld” aldus Lex van Wijk. Het onderhoud en watervoorziening van de Kant & Klaar Hagen worden ook door Lex van Wijk Hoveniers verzorgd.

Uitbreiding station Delft Campus

De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel is onderdeel van de verbouwing en uitbreiding van station Delft Campus. De stations vernieuwing van Delft Campus maakt deel uit van het project Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Rijswijk-Rotterdam. Het sporentraject wordt door ProRail verdubbeld van 2 naar 4 sporen. Ook wordt station Delft Campus het eerste energieneutrale station van Nederland door de overkapping met zonnepanelen.

Mobilane Kant & Klaar Haag Station Delft Campus

Een mooi resultaat, de doorgaande route en entree van het station krijgen in één keer een groen accent. Een waardevolle bijdrage aan een groenere  stationsomgeving Delft Campus”

- Anja Schmal projectmanager station Delft Campus van gemeente Delft.

Bekijk
Mobilane Kant & Klaar Haag

Mobilane Kant & Klaar Haag

Bekijk
PlantGuide

PlantGuide
img
img
img
img