Groene oase wordt het visuele hoogtepunt van Keulen-Wesseling

  • LivePanel Outdoor
  • Locatie: Keulen-Wesseling Duitsland

De eigenaar van een groot woon- en kantoorgebouw in Keulen-Wesseling wilde een uniek ontwerp van de gevel om de uitstraling van het gehele pand te verbeteren. Achim Eilingsfeld van de Gefässerie in Hammelburg was verantwoordelijk voor de planning en uitvoering. Hij adviseerde de eigenaar het LivePanel groene gevelsysteem van Mobilane. “De verticale vergroening maakt het niet alleen visueel aantrekkelijk., de voordelen zijn enorm. De verticale vergroening draagt bij luchtzuivering, verlaagt de omgevingstemperatuur, vermindert omgevingsgeluid en ondersteunt de biodiversiteit in de stad. Tot slot, wat zeker niet onderschat mag worden is het positieve effect van groen op het algehele welzijn van de bewoners”, aldus Achim Eilingsfeld. 

Het LivePanel groene gevel systeem

Met het gepatenteerde LivePanel systeem zijn in totaal vier groene gevels met in totaal ca. 165 m2 gerealiseerd. LivePanel is een modulair, volledig recyclebaar verticaal groeningssysteem met substraat gevulde, verwisselbare plantencassettes met een afmeting van 40 x 40 cm. Voor dit project zijn er meer dan 800 cassettes met ruim 7000 planten ingezet. De installatie van het LivePanel systeem is snel en eenvoudig. Elke rij plantcassettes wordt in een goot geplaatst die tevens dienst als waterreservoir. De planten voorzien zichzelf door de capillaire werking van precies de juiste hoeveel water uit het profiel. De plantcassettes zijn circulair en de overige componenten van het systeem volledig recyclebaar. 

Na slecht enkele weken na de installatie van het groene wandsysteem konden de huiseigenaar, de bewoners en alle omwonende al genieten van het levende gebouw met de groene oase en al haar voordelen. Campanula Stella, Bergenia Bressingham Wit, Heuchera Frosted Violet, Carex Evergold, Carex Greenwell, Fragaria vesca en Geranium Rozanne schitteren in de verticale plantenwand. 

Klant en designer van de gevel zijn het met elkaar eens: “Een stijlvol concept, slimme technologie en een professioneel systeem met een perfect resultaat waar iedereen blij mee is.” 

Mobilane LivePanel Outdoor Keulen-Wesseling Groene gevels

Over Mobilane

Mobilane ontwikkelt en levert duurzame en innovatieve groensystemen zoals kant en klare hagen, groene daken, groene wanden en groene gevels. Met vestigingen in de Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Zuid-Afrika en een uitgebreid dealer- en agentennetwerk, zijn de unieke kant en klaar groensystemen wereldwijd te vinden. Van Noord-Amerika tot Australië, in zowel kantoorgebouwen als in particuliere tuinen ervaren mensen de voordelen en het plezier van groen in hun directe omgeving. Mobilane is onderdeel van het toonaangevende familiebedrijf: ‘Darthuizer Groep’. De Darthuizer Groep is al ruim 80 jaar een begrip op het gebied van innovatie en kwaliteit in de groene omgeving. Voortbouwend op deze jarenlange groene ervaring ontstond Mobilane in 2001 als duurzame ontwikkelaar van gepatenteerde innovatieve groensystemen. Met de inzet van de innovatieve groensystemen van Mobilane, met ieder unieke voordelen en eigenschappen is het onze missie om gezamenlijk te bouwen aan een betere en gezonde leefomgeving. De toegevoegde waarde van groen heeft een directe invloed op de omgeving, het klimaat, vastgoed, esthetiek, gezondheid en welbevinden. 

Bekijk hieronder meer foto’s.

Een stijlvol concept, slimme technologie en een professioneel systeem met een perfect resultaat waar iedereen blij mee is.

-

Bekijk
LivePanel Outdoor

LivePanel Outdoor

Bekijk
PlantGuide

PlantGuide
img
img
img
img