Extensieve dakbegroeiing parkeergarage Hornschuchpromenade in Fürth Duitsland

  • MobiRoof ECO
  • Locatie: Fürth, Duitsland

Een 1300 vierkante meter groen dak in drie dagen

De grote open parkeergarage Hornschuchpromenade in Fürth is voorzien van extensieve dakbegroeiing door de aanleg van een groen dak. De parkeergarage is ontworpen door Max Bögl en biedt ruim 380 parkeerplaatsen. De parkeergarage is zo ontworpen dat het eenvoudig van uitvoering moest zijn, kosteneffectief, een moest een aantrekkelijke uitstraling hebben en tegelijkertijd gemakkelijk te onderhouden zijn. De Max Bögl-groep van ondernemingen en Isobautec als uitvoerende partner kozen voor MobiRoof van Mobilane voor de vergroening van het 1300 vierkante meter grote garage dak.

 

Extensieve dakbegroeiing voordelen

‘’Naast de vele productvoordelen was een doorslaggevend argument, waarom we voor het MobiRoof extensief dakbegroeiings systeem hebben gekozen, dat de beplanting bedraagt tot een verbetering van de luchtkwaliteit. De Co2 wordt gereduceerd en de fijnstof deeltjes worden afgevangen, in de binnensteden is dit noodzakelijk’’, zegt de bedrijfsleider van de Max Bögl Groep. Interessant is ook dat steeds meer steden en gemeentes subsidie toekennen voor het aanleggen van een intensieve- of extensieve dakbegroeiing. Groene daken ondersteunen de biodiversiteit in de stad. Op deze daken komen allerlei planten en dieren voor die op gewone ‘kale’ daken met bitumen of dakpannen weinig te zoeken hebben. Veel insecten zoals bijen, zweefvliegen, kevers en spinnen vinden een plekje op de begroeide daken.

Mobilane website InText image Garagepark Fürth Duitsland

 

Extensieve dakbegroeiing met MobiRoof

MobiRoof is een extensief dakbegroeiings systeem bestaande uit voorgecultiveerde plantcassettes die eenvoudig en snel te installeren zijn dankzij een universeel cassettesysteem. De installatie van de extensieve dakbegroeiing van het gehele dak nam in November 2020 slechts drie dagen in beslag. Een extra drainagelaag is niet nodig bij het gebruik van de MobiRoof cassettes. Het lichtgewicht cassettesysteem wordt gebruiksklaar geleverd: voorzien van een speciale substraat laag voor drainage en wateropslag en volledig volgroeid met een sedummix van 6-8 verschillende soorten. De cassettes worden in elkaar geklikt zodat er één groot groen dak ontstaat.

Mobilane MobiRoof ECO groen dak Hornschuhpromenade Fürth

Bekijk
MobiRoof ECO

MobiRoof ECO

Bekijk
PlantGuide

PlantGuide
img
img
img
img