Een natuurlijke groene schutting voor privacy in de tuin

  • Mobilane Kant & Klaar Haag

Voor veel mensen is de eigen tuin een van de belangrijkste plekken om zich terug te trekken: ruimte voor ontspanning, recreatie en genieten van de natuur. Een plek waar ze volledig zichzelf kunnen zijn – mits de erfafscheiding voor de nodige privacy en veiligheid zorgt. Met de Kant & Klaar haag van Mobilane is een tuin snel en eenvoudig omgetoverd tot een groene oase.

Afscherming in een handomdraai

Solln in het zuiden van München is een zeer populaire woonwijk. De vele groene ruimtes en het tuinstadkarakter maken deze mooie wijk zo aantrekkelijk. Intussen wordt de bebouwing hier echter steeds dichter – zoals overal – en veel bouwgezinnen zijn op zoek naar een oplossing om hun privacy in hun eigen tuin te beschermen. Er zijn nog te veel ‘dode tuinen’ in steden te vinden. Dit zijn tuinen die aangelegd zijn met dood materiaal als stenen, beton en plastic bloempotten met kunstbloemen en een grote, stenen schutting omheen. Privacy en geborgenheid in eigen tuin is ook zeer goed mogelijk met natuurlijke elementen.

Mobilane Kant & Klaar Haag

Alexandra Lehne maakt tuin groener met Kant & Klaar Hagen

Alexandra Lehne, een bekende Duitse tuinontwerpster uit Starnberg, kan dit alleen maar beamen: “Vooral in grotere steden met hun dichte bebouwing wordt de kwestie van privacy steeds belangrijker. Planten zijn een groene en zachte manier om privacy te creëren. Wintergroene hagen zijn hier bijzonder geschikt omdat de belangrijkste leefruimtes meestal in de buurt van het terras liggen en de meeste mensen ook in de winter beschermd willen zijn tegen nieuwsgierige blikken van de buren. Als er weinig ruimte beschikbaar is of als mensen niet jaren willen wachten tot een heg is volgroeid, zijn Kant & Klaar Hagen een goede keuze.

Snelle en eenvoudige installatie

In slechts een paar uur is de Kant & Klaar Haag geïnstalleerd op de gewenste hoogte, diepte en breedte. Tegelijkertijd past hij vanaf de eerste dag harmonieus in de rest van het tuinontwerp, als een natuurlijk groeiend en bloeiend design item. Het complete systeem kan snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Het omvat palen en bevestigingsmateriaal en is verkrijgbaar in een groot aantal maten (tot 3 meter hoog). “Persoonlijk heb ik zeer goede ervaringen met de hagen van Mobilane. Zo ook met twee gezinnen in Solln. Ze zijn allemaal blij met het resultaat en het feit dat het plaatsen zo snel en ongecompliceerd ging.” zegt Lehne.

Mobilane Kant & Klaar Haag Alexandra Lehne

Verschillende plantvariëteiten

De Mobilane Kant & Klaar Haag is verkrijgbaar in verschillende plantvariëteiten. Een van de gezinnen in Solln koos voor de haag met Hedera helix Woerner, een winterharde, donkergroene klimop waarvan de bladeren variëren in vorm. In de andere tuin werd gekozen voor de haag met Euonymus. Deze soort wordt ook wel kardinaalsmuts genoemd en staat bekend om zijn glanzende, leerachtige, ovale bladeren en sierlijke groeivorm.

Vele voordelen met weinig inspanning

Onmiddellijke privacy en erfafscheiding is slechts één van de voordelen van een Kant & Klaar Haag. De bladeren van sommige soorten vangen fijnstof af, wat betekent dat de lucht in de tuin gezuiverd wordt. Zeker in een stad is dit een bijkomend voordeel. De hagen bieden daarnaast een schuil- en nestelplek voor vogels, kleine zoogdieren en insecten. Ook is bewezen dat groen een verkoelende effect heeft dan steen. Iets dat in de toenemende warme zomers welkom is.

Bekijk
Mobilane Kant & Klaar Haag

Mobilane Kant & Klaar Haag

Bekijk
PlantGuide

PlantGuide
img
img
img