Een groene jungle in het MaLo restaurant met LivePanel Indoor

  • LivePanel Indoor
  • Locatie: Stuttgart, Duitsland
  • Dealer: Gefässerie

Voor vergroening van het in oktober geopende nieuwe MaLo restaurant in Stuttgart is gekozen voor het LivePanel Indoor plantenwand systeem van Mobilane. Het MaLo restaurant biedt de bezoekers een combinatie van exclusieve gerechten en een buitengewone sfeer. Bij binnenkomst maakt MaLo indruk met haar groen met prachtige verlichting en elegante interieur. Ook de beroemde chef-kok Markus Hespeler verrast zijn gasten met een kosmopolitische keuken. Hij vertrouwt vooral op specialiteiten en ingrediënten uit de regio. “De beste kwaliteit en duurzaamheid zijn onze topprioriteiten”, zegt Mathias Grohe, die samen met zijn zoon Lorenz het bedrijf runt.

De positieve werking van planten

Bij het inrichten van het interieur kan duurzaamheid niet beter geïmplementeerd worden dan het toevoegen van levend groen. De muur vergroening met echte planten gecombineerd met echt ogende kunstplanten aan het plafond zorgt voor een uniek junglegevoel. De vergroening is niet alleen een visuele eye-catcher, het heeft ook onmisbare voordelen. “Natuurlijk waarderen we ongetwijfeld ook het positieve effect van de muur vergroening op de akoestiek en het gezonde binnenklimaat”, zegt Marc Mir van Architecten Lee en Mir.

Eenvoudige installatie en onderhoud

Verantwoordelijk voor planning en uitvoering van de installatie van de groene wand, Achim Eilingsfeld van de Gefässerie in Hammelburg is tevreden met het eindresultaat. “Dit project is iets heel bijzonder voor ons en was een echte uitdaging. Om technische redenen hebben we besloten om voor de plafondbekleding van 15 m2 zeer hoogwaardige kunstplanten te gebruiken. De echte planten aan de muren geven de gasten een waardevolle totaalindruk.”

Mobilane LivePanel Indoor Malo Restaurant Stuttgart 1

Een groene wandoppervlakte van 21 m2 in het MaLo restaurant

In totaal is 21 m2 verticaal groen geplaatst met het gepatenteerde LivePanel Indoor systeem van Mobilane. Het modulaire, volledig recyclebare groene wand systeem bestaat uit verwisselbare plantcassettes voorzien van planten. De installatie van het LivePanel systeem is eenvoudig en snel te realiseren. Elke rij cassettes is geplaatst in een gootprofiel dat tevens dient als waterreservoir. Via capillaire werking voorziet de beplanting zichzelf van water uit het gootprofiel.

Niet alle locaties waar men verticaal groen zou willen hebben, hebben voldoende daglicht. In het MaLo restaurant is dit ideaal opgelost door extra verlichting. De schommel voor de groene plantenmuur met het MaLo logo dient als een aantrekkelijke achtergrond voor de gasten om selfies te maken.

Installatie

Voor de installatie van de plantenwand worden eerste de gootprofielen geïnstalleerd. De voorgekweekte plantcassettes worden pas op het laatst in de gootprofielen geplaatst. Planten zoals Scindapsus, Philodendron, Dracaena, Asplenum en Schefflera zijn gekozen voor de plantenmuur. De volle groene wand maakt een diepe indruk op de gasten van het restaurant. Het LivePanel Indoor systeem wordt meerdere keren per jaar zorgvuldig onderhouden, ook na oplevering om de volle en groene uitstraling van de wand te behouden.

Mobilane LivePanel Indoor MaLo Restaurant Stuttgart 2

Dit project is iets heel bijzonder voor ons en was een echte uitdaging. Om technische redenen hebben we besloten om voor de plafondbekleding van 15 m2 zeer hoogwaardige kunstplanten te gebruiken. De echte planten aan de muren geven de gasten een waardevolle totaalindruk.”

- Achim Eilingsfeld van Gefässerie Hammelburg

Bekijk
LivePanel Indoor

LivePanel Indoor

Bekijk
PlantGuide

PlantGuide
img
img
img
img