Biophilic design: Nieuw hoofdkantoor van energiegigant BP in de Verenigde Staten

  • LivePanel
  • Locatie: Denver, Verenigde Staten
  • Dealer: Suiteplants

Energiegigant BP U.S voor olie- en gasactiviteiten in het binnenland heeft in de binnenstad van Denver een nieuw hoofdkantoor geopend, ontworpen door Tryba Architects. Het kantoor is een samensmelting van de stad, de geschiedenis van de omgeving en de natuur.

“Het idee is om de natuur in en door het gebouw te brengen”, zegt John McIntyre, directeur van Tryba Architects. “Hoog op de rivieroever geeft een echt gevoel van geprojecteerd worden uit het gebouw en in het landschap.”

Biophilic design: natuurlijke woon-, werk en leefomgeving

De rivier, een binnenplaats, vloer tot plafond hoge glazen wanden en een enorme wand vol met levende planten geeft je een buitengevoel in het nieuwe kantoor van energiegigant BP. Het gehele kantoor is gericht op Biophilic design. Biofilie is de ‘liefde voor het leven of levende systemen’. In de grijze en versteende steden met industriële architectuur voelt het alsof deze cruciale band met de natuur praktisch verloren is. Biophilic design is een innovatieve manier in de bouwsector om bewust natuurlijke elementen te gebruiken in interieur- of het bouwkundig design om zo verbondenheid en natuurlijke woon-, werk en leeromgevingen te creëren.

Energiegigant BP

Een manier om de natuur naar binnen te brengen is door een groene muur vol met echte planten te integreren in het kantoor. Tryba Architects heeft dit ontworpen voor het nieuwe kantoor van energiegigant BP. In de lobby van het kantoor is een 40 m2 grote wand geplaatst vol met honderden planten. De plantenwand draagt bij aan het zuiveren van de lucht in het kantoor. De planten van een plantenwand filteren namelijk fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Groen op kantoren is niet vanzelfsprekend, bijvoorbeeld vanwege gebrek aan ruimte, het innovatieve kant & klare groensysteem LivePanel biedt nieuwe mogelijkheden om groen op kantoren te integreren en bij te dragen aan een natuurlijke maar vooral gezonde werkomgeving.

"Het idee is om de natuur in en door het gebouw te brengen", zegt John McIntyre, directeur van Tryba Architects.

-

Bekijk
LivePanel

LivePanel

Bekijk
PlantGuide

PlantGuide
img
img
img
img