Verduurzaam nu je vastgoed en wees voorbereid op de toekomst

5 augustus 2020

In de vastgoedwereld wordt een duurzaam gebouw steeds belangrijker. Over een aantal jaar moeten alle kantoorpanden voldoen aan verschillende voorwaarden, steeds meer mensen hechten waarde aan een duurzamer pand en de waarde van het vastgoed gaat erop vooruit. Maar hoe maak je een gebouw nou makkelijk duurzaam? Wij delen hier tips om een pand door middel van planten duurzamer te maken. 

Verticaal groen

Natuur-inclusief bouwen begint steeds meer in trek te komen. Natuur in een gebouw verwerken ziet er niet alleen mooi uit, het heeft ook meerdere voordelen. Ten eerste helpen de planten met het opvangen van zonlicht, waardoor de muur een natuurlijke isolatie vormt. De temperatuur in het gebouw blijft zo beter onder controle. Hiermee is het minder snel nodig om aan de airconditioning of verwarming te draaien. Niet alleen is dit rechtstreeks goed voor het milieu, het scheelt ook nog eens energiekosten. Daarnaast helpen de planten de CO2 van de omgeving te verlagen. 

Mobilane LivePanel Outdoor groene gevel muurbeplanting Architect Liverpool V

Denk bijvoorbeeld eens aan de LivePanel Outdoor. Deze plantenwanden worden gemaakt van verschillende cassettes, waardoor installatie snel gedaan kan worden. De cassettes kunnen op bijna alle wanden bevestigd worden en beschermen ook nog eens de onderliggende gevel. Onderhoud aan de gevel is zo met meerdere jaren uit te stellen. 

Horizontaal groen

In grote steden is ruimte vinden voor parken of plantenperken vaak lastig. De steden worden volgebouwd met grote gebouwen en laten weinig ruimte over voor grote gebieden groen. Toch zijn er altijd mogelijkheden te vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan daken. Niet alleen de daken van gebouwen, maar ook daken van bijvoorbeeld tuinhuisjes of de garage zijn uitermate geschikt voor een sedumdak. De sedumdaken worden bij Mobilane opgebouwd uit MobiRoof sedumcassettes. Deze cassettes zijn gemakkelijk op het dak te bevestigen en creëren zo een duurzaam dak. Niet alleen trekt het dak verschillende diersoorten en verbetert het hiermee de biodiversiteit, het dak kan net als de verticale plantenwanden regenwater opvangen om zo de grote klap van een regenbui op te vangen. Een kans op overstromingen verkleint zo. 

Meer informatie

Vraag vrijblijvend meer informatie aan over mogelijkheden op jouw gebouw of de wijk. We denken graag met je mee om de wereld een stukje groener te maken.