Tuininspiratie: toepassingsmogelijkheden van groene schuttingen

23 juni 2021

De Kant & Klaar Haag van Mobilane biedt eindeloze toepassingsmogelijkheden. Nu het zomer is en mensen willen genieten van het mooie weer maken ze steeds meer gebruik van de tuin. Hiervoor moet een tuin natuurlijk goed ingericht worden. Een sfeervol ingerichte tuin geeft ontspanning en rust. Voor de liefhebber van groen in de tuin biedt de Kant & Klaar Haag een mooie oplossing. De Kant & Klaar Haag wordt namelijk volgroeid geleverd en biedt direct privacy. De hagen kunnen in combinatie met schuttingen van diverse materialen gebruikt worden. Een aantal voorbeelden van hoe de Kant & Klaar Haag ingezet kan worden:

  1. De Kant & Klaar Haag als gevelbegroeiing
  2. De Kant & Klaar Haag als tuin divider
  3. De Kant & Klaar Haag in combinatie met houten schuttingen
  4. De Kant & Klaar Haag in combinatie met betonnen schuttingen

De Kant & Klaar Haag als gevelbegroeiing

Steeds meer wordt de Kant & Klaar Haag gebruikt als gevelbegroeiing in de tuin. Muren van schuren en muren die als tuinafscheiding dienen zien er natuurlijk niet zo fraai uit. Een Kant & Klaar Haag komt hier goed van pas. De muren kunnen direct bedekt worden met groen en zo krijgt een tuin in plaats van een stenen uitstraling, een groene uitstraling. De Kant & Klaar Hagen zijn eenvoudig aan  muren te bevestigen door middel van wandbeugels.

Mobilane tuininspiratie schutting met de Kant & Klaar Haag gevelbegroeiing

De Kant & Klaar Haag als tuin divider

Ook bestaat er de mogelijkheid om de Kant & Klaar Haag in te zetten als een tuin divider. Hiermee kunnen er meerdere ruimtes gecreëerd worden in de tuin. Zo kunnen er kamers ontstaan waarin je omringt wordt door groen en als ware in de natuur waant. De Kant & Klaar Hagen kunnen direct in de grond geplaatst worden, maar ze kunnen ook in bakken geplaatst worden en als tuin divider gebruikt worden.

Mobilane tuininspiratie schutting met de Kant & Klaar Haag tuin divider

De Kant & Klaar Haag in combinatie met houten schuttingen

Als er niet voor een volledige groene uitstraling van de tuin gekozen wilt worden bestaat er ook de optie om de Kant & Klaar Haag te combineren met houten schuttingen. Hierdoor kan er nog steeds een natuurlijke uitstraling van de tuin gerealiseerd worden door de combinatie van hout met groen. De hagen en houten schuttingen kunnen om en om geplaatst worden of juist voor meer groen of meer hout door 2 om 1 te kiezen. De combinatie van houten en groene schuttingen is een trend die steeds meer voorkomt.

Mobilane tuininspiratie schutting met de Kant & Klaar Haag houten schutting

De Kant & Klaar Haag in combinatie met betonnen schuttingen

Voor het realiseren van een moderne groene tuin kan er ook een combinatie gemaakt worden van de Kant & Klaar Haag met een betonnen schutting. Ook hier kunnen de hagen en de betonnen schuttingen om en om geplaatst worden of gekozen worden voor meer groen of meer beton.

De Mobilane Kant & Klaar Haag kan dus op verschillende manieren toegepast worden. Doordat de Kant & Klaar Hagen verkrijgbaar zijn met verschillende soorten beplanting en in verschillende afmetingen, kan het aanwezige groen in de tuin volledig naar eigen smaak gekozen worden. Zo is de Kant & Klaar Haag verkrijgbaar met verschillende soorten hedera’s zoals o.a. de Hedera helix ‘Woerner’ en Hedera helix ‘Glacier’. Bekijk de PlantGuide voor meer verschillende soorten beplantingen.