MobiRoof ECO: de duurzame sedumcassette voor een toekomstbestendig groendak

30 augustus 2021

MobiRoof ECO is een circulair groendak systeem. De cassette is gemaakt van gerecycled materiaal en is volledig recyclebaar. Dit zorgt voor een beperking van afvalstromen en een verminderde druk op het milieu. De cassettes worden lokaal gekweekt met stek van eigen kwekerij.

Mobilane MobiRoof ECO groendak packshots

Circulair groendak

De cassettes van MobiRoof ECO zijn vervaardigd uit regeneraat polypropyleen. Dit type PP is een sterk, duurzaam en volledig gerecycled en recyclebaar kunststof soort. Het materiaal is een uit afval herwonnen grondstof. Dit zorgt voor een beperking van afvalstromen en een verminderde druk op het milieu. Een deel van het materiaal wordt herwonnen uit eigen afvalstroom. Wanneer de producten van Darthuizer Groep (moederbedrijf Mobilane) afgeschreven zijn dan worden deze gebruikt als grondstof voor de MobiRoof ECO cassettes. Zo maken we optimaal gebruik van de materialen en grondstoffen voor alle bedrijven uit de groep.

Lange levensduur

PP is bestand tegen alle weersomstandigheden, bacteriegroei en is een materiaal dat lang meegaat. MobiRoof ECO is daarom een betrouwbaar product met een zeer lange levensduur. De cassettes zijn altijd herplaatsbaar.

Duurzaam gekweekt

De MobiRoof ECO cassettes zijn voorzien van meerdere soorten Sedum. Het stek voor de productie komt van eigen kwekerij. Middels speciale moerbedden kweken wij zogeheten moederplanten. Deze planten worden onder stabiele, natuurlijke en ecologische condities gekweekt. Zodra de planten een bepaalde hoogte behaald hebben worden deze gemaaid. Het resultaat is sedum stek. Dit stek wordt gebruikt voor de productie van de groene dak cassettes. Door het gebruik van eigen stek wordt niet alleen de kwaliteit van de MobiRoof ECO cassettes gegarandeerd, ook de keten wordt zo gereduceerd wat zorgt voor minder transport en beperkt CO2 uitstoot.

MobiRoof ECO close-up

Een toekomstbestendig groendak

De circulaire en duurzaam gekweekte MobiRoof ECO cassettes zijn geschikt voor duurzame, klimaatadaptieve en toekomstbestendige bouw. Een groendak draagt punten bij aan gebouw labels zoals BREEAM, LEED of GPR.