Groene wand- en gevelsysteem van Mobilane behaald Europese brandklasse: B, S2, d0. 

18 januari 2021

Mobilane erkent de verantwoordelijkheid als fabrikant en leverancier van groene wand en groene gevelsystemen om er zorg voor te dragen dat ons product veilig is. Om deze reden is Efectis Nederland, een wereldwijd erkend bedrijf gespecialiseerd in brandonderzoek, ingeschakeld om een volledige en onafhankelijke evaluatie te geven van het LivePanel systeem vanuit een brandclassificatie- en veiligheidsperspectief. Door deze classificatie (Brandklasse: B, S2, D0 kan het LivePanel Groene wand- en gevelsysteem veilig in verschillende toepassingen gebruikt worden. 

Is een groene wand of groene gevel brandveilig?

Ja, Mobilane heeft het Indoor– en Outdoor LivePanel groene wand- en gevelsysteem laten testen op brandveiligheid. Hierdoor heeft LivePanel 2.0 FR brandklasse B-s2-d0 het maximaal haalbare resultaat behaald, iets waar we enorm trots op zijn. Hierdoor voldoet het LivePanel systeem aan de strenge voorwaarden en eisen in het Bouwbesluit. Ook toepassing in vluchtwegen is hierdoor mogelijk. Download hieronder het volledige classificatie rapport.

Download het volledige rapport

Mobilane website Header Groene wand en gevelsysteem hoogst haalbare brandklasse

Wat houdt de brandclassificatie in?

In Europa en daarmee ook in Nederland is sinds 1 maart 2003 een algemene brandklassering opgesteld (EN13501-1) welke loopt van A tot en met F. A is de hoogst haalbare klassering welke inhoudt dat er sprake is van (bijna) onbrandbaar materiaal. F is extreem brandbaar. Daarnaast wordt de ontwikkeling van rook en brandende druppels meegenomen in de nieuwe klassering om ook de voorplanting van rook en afgifte van druppelende vloeistoffen uit brandende materialen te kunnen beoordelen. Materialen die bijna onbrandbaar zijn, maar wel veel rook produceren scoren in de klassering dan ook slecht, hetgeen de veiligheid in gebouwen ten goede komt. De Europese klassering werkt met een aanduiding als volgt: Kn-sn-dn of Kn-sn,dn of Knsndn. Hierin staat de K voor de klasse, eventueel met een extra n = 1 of 2. De s (van smoke) staat voor de rookontwikkeling. De d (van drop of to drip) staat voor de druppelvorming.