Een mediterrane sfeer met de Kant & Klaar Haag Trachelospermum jasminoides

  • Mobilane Kant & Klaar Haag

Het creëren van een weelderige en natuurlijke omgeving hoeft geen tijdrovend proces te zijn. Met de Mobilane Kant & Klaar Haag Trachelospermum jasminoides is een buitenruimte snel omgetoverd in een prachtige privé oase. Deze veelzijdige haag biedt tal van voordelen, van de weelderige groene bladeren tot de heerlijke geur. In Voorburg kozen verschillende bewoners voor de Kant & Klaar Haag Jasmijn in hun tuin, vanwege de zomerse sfeer die de hagen geven.

Esthetische aantrekkingskracht

De Kant & Klaar Haag Trachelospermum jasminoides, beter bekend als sterjasmijn, staat bekend om zijn elegante en aantrekkelijke uiterlijk. Hij heeft glanzende, donkergroene bladeren die een dichte en weelderige achtergrond vormen voor een buitenruimte. De Jasmijn krijgt kleine, sierlijke witte bloemen die een zoete geur afgeven. Hierdoor voegt de haag een bepaalde verfijning en natuurlijke schoonheid toe aan het landschap.

Kant & Klaar Haag Jasmijn tuin

Advies van een officiële Mobilane partner

De hagen in de verschillende tuinen zijn geadviseerd en geplant door Van der Veen Groenprojecten. Eigenaar Thomas van der Veen zegt erover: “de eigenaars van één van de tuinen wilden een wat meer landelijke tuin die de beleving van zwoele zomeravonden kon opwekken. Tijdens de renovatie van deze tuin hebben we de keuze gemaakt om de erfafscheiding  te bekleden met jasmijn Kant & Klaar Hagen. Deze bloeien mooi en door de heerlijke geur heb je in de zomer een echt vakantiegevoel in eigen tuin. Gecombineerd met de appelbloesem in het voorjaar en de verschillende kleuren van de buitenmeubels, vormt de haag een prachtig geheel.

Eenvoudige installatie

Het metalen rooster in de Kant & Klaar Haag zorgt ervoor dat de tuin ondoordringbaar is. Aan de onderkant is het rooster omgebogen en bedekt met kokosdoek waarin de wortels groeien. Dit zorgt ervoor dat de Mobilane hagen zonder problemen verplant kunnen worden, zonder de wortels te beschadigen. De hagen zijn gemakkelijk op te tillen en in een geul in de grond te plaatsen. Na verloop van tijd lost het kokosmateriaal verteerd en groeit de haag verder in de grond.

Privacy en afscherming

Een van de belangrijkste voordelen van de kant-en-klare Jasmijn haag is het vermogen om een privésfeer te creëren. Het dichte gebladerte vormt een levende groene muur die de buitenruimte effectief afschermt van nieuwsgierige blikken. Van der Veen: “We zijn al jaren officiële partner van Mobilane en de samenwerking verloopt soepel en prettig. De kwaliteit van de Kant & Klaar Hagen is altijd goed dus we konden de Jasmijn vol vertrouwen aanraden.”

Kant & Klaar Haag Jasmijn schutting

Geur

Naast de visuele aantrekkingskracht verrast de Jasmijnhaag de zintuigen met een bedwelmende geur. De kleine stervormige witte bloemen die in de zomer verschijnen, verspreiden een zoete geur die een buitenruimte nog aangenamer maakt. De geur trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit van je tuin ten goede komt. “De bewoners van de tuin met de dikke beuk kwamen bij ons voor een erfafscheiding die direct groen en dicht begroeid moest zijn. Daarnaast moest de haag op een natuurlijke manier passen bij de beuk en ook leven brengen in de vorm van vogels en insecten. Van ons voorstel voor een Jasmijn Kant & Klaar Haag werden ze direct enthousiast. De nestkastjes erin maken het helemaal af. ” zegt van der Veen.

Veelzijdigheid

De Kant & Klaar Haag Trachelospermum jasminoides is een veelzijdige soort die wordt gebruikt in verschillende landschappelijke toepassingen. De soort functioneert als een op zichzelf staande haag of als erfafscheiding voor een tuin of bedrijventerrein. Ook als natuurlijk element op een balkon staat de Jasmijn prachtig, of om verdelingen in het landschap aan te brengen. De veelzijdigheid van de soort maakt de haag geschikt voor zowel residentiële als commerciële landschappen.

Onderhoud

Bij het plaatsen van een plant of haag is het  voor een optimaal succes essentieel om rekening te houden met het specifieke klimaat en de groeiomstandigheden van de omgeving. De Jasmijn Kant & Klaar Haag geeft de voorkeur aan een zonnige plek en in strenge winters dienen de hagen afgedekt te worden.  Snoeien is nodig om de vorm te behouden en een gezonde groei te bevorderen, maar het is een eenvoudige taak die één keer per jaar na de bloei kan worden uitgevoerd.

Bekijk
Mobilane Kant & Klaar Haag

Mobilane Kant & Klaar Haag

Bekijk
PlantGuide

PlantGuide
img
img
img