Gevelbegroeiing: een duurzame gevel voor de toekomst

5 augustus 2020

Nadenken over een duurzaam gebouw is tegenwoordig eigenlijk een standaard onderdeel geworden van het designproces. Het is belangrijk na te denken over onze beslissingen om het voor toekomstige generaties beter te maken. Een groen en duurzaam gebouw is niet alleen goed voor de toekomst, ook de toekomst van het gebouw zelf wordt erdoor verbeterd. Een groene woning heeft namelijk nogal wat langdurige voordelen.

Lange levensduur gevel

Door het groen aan de gevel wordt het onderliggende gebouw beschermd tegen verschillende invloeden van buitenaf. De planten vangen regenwater en zonlicht op en kaatsen deze terug. De planten hebben een natuurlijke isolerende werking. In de zomer wordt het zonlicht teruggekaatst, waardoor het binnen koel blijft en in de winter blijft het warmer. De airconditioning hoeft minder snel aan, waardoor er milieuvriendelijker geleefd wordt, maar er ook energiekosten bespaard worden. Doordat de muur niet rechtstreeks blootgesteld wordt aan invloeden van buitenaf, maar dit via de levende plantenmuur gaat, blijft de onderliggende gevel beter beschermd en zal er minder vaak onderhoud gepleegd hoeven worden aan het gebouw. Dit kan wel een verschil maken van zo’n tien jaar.

Mobilane LivePanel Outdoor groene gevel muurbeplanting Architect Liverpool V

Goed voor de omgeving

Groen in de omgeving wordt gewaardeerd door omwoners. Dit komt voornamelijk door het gebrek aan groen in een stad. Er is veel meer interesse in groene architectuur. Het gebouw krijgt meteen een hogere emotionele waardering en heeft daardoor ook een hogere economische waarde. Daarnaast beschermt de plantenwand het gebouw tegen vandalisme. Het gebouw is beschermd van de buitenwereld en er is geen plaats voor graffiti. Een groene wand is dus een toevoeging aan het gebouw en de omliggende wijk. 

LivePanel Outdoor

LivePanel Outdoor is een systeem voor in- en outdoor. Het gepatenteerde systeem bestaat uit verschillende cassettes die aan de muur bevestigd worden. Een muur is snel gemonteerd en levert weinig overlast op tijdens het monteren. Het resultaat is een naadloze levende muur, vol met echte planten. 

Heb je interesse in een groene wand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.