4 Groene kantoren vol planten

5 augustus 2020

Steeds meer kantoren over de hele wereld kiezen ervoor om meer groen te implementeren in het interieur. Een groen kantoor vol planten brengt namelijk, volgens vele onderzoeken, gezondheidsvoordelen met zich mee. Mensen voelen zich ontspannen en stress vermindert. Daarbij zorgen planten ook voor een gezuiverde lucht in het kantoor en kunnen planten een kantoor een compleet nieuwe en frisse look geven. 

Meestal wordt er voor een paar kleine kantoorplanten gekozen maar sommige kantoren pakken groter uit en kiezen voor volledige beplante muren. Om wat inspiratie op te doen, hebben wij een aantal kantoren op een rijtje gezet die er echt uitspringen. Bekijk hier kant en klare groenoplossingen om je kantoor in te richten. 

Sartorius Göttingen

Dit atrium, gevestigd in het grote bedrijf Sartorius in Duitsland, is recent omgebouwd tot een groene ruimte. De inspiratie van deze verbouwing lag in de bedrijfswaarden: duurzaamheid, openheid en tevredenheid. Wanneer je binnenstapt in het atrium, springen deze waarden er ook duidelijk uit. In het atrium vind je maar liefst 3 groene wanden, een grote boom, meerdere kleine bomen en een groot plantbed rond de espressobar. 

Mobilane LivePanel Indoor Sartorius Duitsland Groene wand systeem BH

The Colorado Health Foundation

In het nieuwe hoofdkantoor van The Colorado Health Foundation, speelt ‘biophilic design’ een grote rol. Het hoofdkantoor is vanaf de bouw al duurzaam en milieubewust. Langs de trap bevindt zich een imposante indoor plantenwand.

Groene wandplanten bij Colorado Health Foundation in Denver SH2

Burkert office

In het nieuwe kantoor van Bürkert in North Carolina, is het de intentie om met de grote groene wand, zodra de klanten binnen komen, de aandacht te trekken. Dit is zeker gelukt, de 51 m2 grote verticale tuin is een ware eyecatcher. Het geeft de klanten een blijvende herinnering aan het kantoor. 

Mobilane

In het gloednieuwe kantoor van Mobilane is het meeste groen te vinden. Tussen de bureaus vind je LiveDividers die dienen als een groene afscheiding. Verder hangen er planten schilderijen aan de wanden en zijn er meerdere plantenwanden. Zo is er een grote verticale tuin tegen een ronde muur in de vergaderruimte en een beplante wand met patroon midden in het kantoor. De kantoortuin verbeteren door planten 

LivePanel Indoor Office Space