Natuurlijke groene afrastering van bijna 300 meter bij kalfsvleesproducent T. Boer & zn.

Bij kalfsvleesproducent T. Boer & zn B.V. in Nieuwerkerk aan den IJssel, dat al ruim 120 jaar op deze locatie zit, zijn meer dan honderd voorgekweekte Mobilane Kant & Klaar Hagen van 3 meter hoog geplaatst. Daarnaast is het terrein afgezet met vijfenvijftig hagen van 2,2 meter hoog en vijftig hagen van 2 meter hoog. Er is een totaal van bijna 300 meter aan groen aan het terrein toegevoegd, geleverd door officiële Mobilane Dealer Bomen Enzo.

‘We wilden een natuurlijke afscheiding, zonder doorkijk. De Mobilane Kant & klaar Haag is makkelijk omdat je meteen een groen resultaat hebt. De hagen geven een mooie en vooral groene uitstraling aan het perceel; we hebben complimenten uit de buurt en van de gemeente gekregen’, aldus Teunis Boer – Algemeen Directeur.

Mobilane website InText image Kant en Klaar Hagen vleesproductiebedrijf T. Boer & zn

Groene afrastering rondom bedrijfsterrein

Steeds meer bedrijventerreinen worden zich bewust van de voordelen van groen. Ze worden zo ingericht dat de natuur meer ruimte krijgt. In plaats van schuttingen of een hekwerk, wordt er bijvoorbeeld een natuurlijke afrastering gebruikt, een groen dak of verticaal groen tegen de gevel. Doordat de Mobilane Kant & Klaar Haag wordt voorgekweekt op diverse hoogten, zijn ze voor verschillende toepassingen te gebruiken. De 3 meter hoge hagen zijn ideaal om het zicht op een bedrijfspand te ontnemen aan de omwonenden. Zo wordt de uitstraling van het bedrijfsterrein esthetisch verbeterd, versterkt groen het imago van het bedrijf en vormt een kwalitatief hoogwaardig bedrijventerrein een visitekaartje voor klanten en zakenpartners.

Stimuleert biodiversiteit en vangt fijnstof af

Een natuurlijke groene afrastering is daarnaast ook heel gezond voor de (werk)omgeving en stimuleert de biodiversiteit, doordat het insecten en vogels aantrekt. T. Boer & zn heeft gekozen voor de haagsoort Hedera helix ‘Woerner’. Deze soort staat bekend om het afvangen van schadelijke stoffen, zoals fijnstof. Vooral op plekken waar veel passerend en stilstaand verkeer is en transport dagelijks komt laden en lossen, is de Kant & Klaar Haag een uitkomst. Er is door het bedrijf hiermee een actieve bijdrage geleverd aan het verbeteren van de luchtkwaliteit rondom het terrein.

De hagen geven een mooie en vooral groene uitstraling aan het perceel; we hebben complimenten uit de buurt en van de gemeente gekregen.’’

- aldus Teunis Boer – Algemeen Directeur.

Bekijk
Mobilane Kant & Klaar Haag

Mobilane Kant & Klaar Haag

Bekijk
PlantGuide

PlantGuide
img
img
img
img